Werknemers hekelen nalatigheid huishoudelijke klusjes collega's

Werknemers hekelen nalatigheid huishoudelijke klusjes collega's

Redactie Baaz
Werknemers spreken collega’s het meeste aan op het verzaken van huishoudelijke taken op kantoor. Het achterlaten van een vieze werkplek of het vergeten uit te ruimen van de vaatwasser wordt niet getolereerd.

20 procent van de werknemers is hier dan ook wel eens op gewezen door collega’s, zo blijkt uit onderzoek van Fellowes. De kantoorexpert voerde het onderzoek uit onder ruim 7.000 respondenten uit zeven Europese landen, waaronder Nederland. 

In de top 3 van gedrag dat volgens collega’s niet door de beugel kan, staat daarnaast het niet nakomen van afspraken (16 procent) en antisociaal gedrag (15 procent). Slechts 10 procent van de werknemers is aangesproken op onzorgvuldige omgang met privacygevoelige informatie. 

Verantwoordelijkheid voor AVG

Uit het onderzoek blijkt tevens dat het niet altijd duidelijk is wie verantwoordelijk is voor de controle op omgang met privacygevoelige documenten. Dertien procent heeft geen idee wie dit is. Een derde (29 procent) van de werknemers geeft aan dat iedereen binnen het bedrijf verantwoordelijk is voor de naleving van de AVG. De directie (21 procent) en de Data Protection Officer (15 procent) worden daarnaast het meest aangewezen als verantwoordelijke. 

Opmerkelijk genoeg heeft een deel van de bedrijven niet eens een AVG-beleid (19 procent). Bij de bedrijven die de wetgeving wel hebben doorgevoerd, houdt de meerderheid (64 procent) zich hieraan. Echter weet 14 procent van de werknemers niet meer wat er in het privacybeleid van de organisatie staat.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie