Werkgevers mogen thuiswerken niet weigeren

Redactie Baaz
De populariteit van thuiswerken is nu ook doorgedrongen in de Tweede Kamer. CDA en GroenLinks slaan voor het eerst de handen ineen om deze manier van werken te bevorderen.

CDA'er Eddy van Hijem en GroenLinks-Kamerlind Ineke van Gent werken samen aan een wetsontwerp om thuiswerken te bevorderen, schrijft nu.nl. Het is voor het eerst dat deze partijen samen een initiatiefwetsvoorstel willen indienen. Het uitgangspunt in het voorstel is dat werkgevers niet meer zonder zwaarwegende redenen het verzoek om flexibele werktijden of thuiswerken mogen weigeren.

Arbeidsproductiviteit

Voor vrouwen komt het voorstel als geroepen, verwachten de Kamerleden. Nu hebben vrouwen het nog moeilijk met de combinatie van werk en de zorg voor kinderen en ouders. Als zij flexibelere werktijden krijgen en thuis mogen werken, zou hun arbeidsproductiviteit moeten toenemen.

Maar ook bij mannelijke werknemers of kinderloze vrouwen denken de initiatiefnemers door een gezonde balans van werk en zorgtaken te creëren, de arbeidsproductiviteit te verhogen. Bovendien zou thuiswerken goed zijn voor de gezondheid van werknemers en voor het milieu.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie