Werkgever blokkeert thuiswerken

Redactie Baaz
Thuiswerken wordt vooralsnog niet gestimuleerd door werkgevers, zo blijkt uit onderzoek van Peil.nl, het onderzoeksbureau van Maurice de Hond. Dat terwijl werknemers juist wel thuis willen werken.

Hierdoor dreigt volgens Peil.nl een conflict op de werkvloer en wordt het potentieel van kenniswerkers niet optimaal benut. Het onderzoek onder 909 werknemers werd uitgevoerd in opdracht van audiocommunicatiefabrikant Plantronics.

62 procent van de werknemers geeft aan dat mobiel werken - op welke manier dan ook - door de werkgever niet wordt aangemoedigd. Drie procent van de respondenten gaf aan dat mobiel werken contractueel is vastgelegd. Een kleine tien procent krijgt van zijn werkgever middelen of een vergoeding ter beschikking.

Uit eerder onderzoek van TNS Nipo kwam naar voren dat een kwart van de Nederlanders graag (meer) wil thuiswerken. Thuiswerken blijkt volgens een derde onderzoek, van Intermediair Imago Onderzoek, de populairste secundaire arbeidsvoorwaarde onder jonge hoogopgeleiden, vooral voor vrouwen en jongeren die een universitaire opleiding hebben gevolgd.

Bron: Peil.nl

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie