Werken op de Lenovo ThinkPad X1 Tablet

Werken op de Lenovo ThinkPad X1 Tablet

Redactie Baaz
Werken op een tablet kan al lang, maar Lenovo heeft dit met de ThinkPad X1 Tablet naar een hoger niveau getild dankzij drie unieke features.

1: Schrijven is terug

Bij werken op een tablet denk je al snel aan een keyboard die je er op aansluit om te kunnen typen. Heb je deze niet, dan is het on-screen keyboard nog altijd een optie. Comfortabel is echter anders. Lenovo brengt de pen echter weer terug met de ThinkPad X1 Tablet. De pen zelf ligt al prettig in de hand, maar schrijven op de tablet met de pen voelt al helemaal goed.

Daarbij levert Lenovo er een eigen applicatie bij, WRITEit, waarmee je overal kunt annoteren. En dan bedoelen we echt overal. Binnenin applicaties, op webpagina's, noem maar op. Naast annoteren is ook tekenen mogelijk, maar het mooiste: de fantastische tekstherkenning van WRITEit. Het is hiermee mogelijk om emails te schrijven, die automatisch omgezet wordt in tekst. Dit werkt fantastisch en zorgde ervoor dat we steeds weer naar de pen grepen als we iets wilden doen op het tablet.

Uiteraard is schrijven middels een keyboard ook mogelijk. In het geval van de ThinkPad x1 Tablet levert Lenovo er het legendarische ThinkPad-keyboard bij. De toetsen hiervan hebben afgeronde hoeken wat zowel zorgt voor een goede ergonomie als dat het erg lekker typt. Ook de travel, dus hoe diep je de toetsen indrukt, is uitstekend. Uiteraard mag de karakteristieke rode TrackPoint op het keyboard niet ontbreken, waardoor je een veelvoud aan opties hebt om te schrijven en de tablet te besturen. 

2: Projecteer waar je wilt

Een tablet is maar een tablet, en daar is niets aan gelogen. Toch kan een tablet ook meer zijn, zo bewijzen de diverse modules die je op de ThinkPad X1 Tablet kunt aansluiten. Zo is er een presentatiemodule waarmee je de tablet verandert in een projector.

Handig, want waar je je ook bevindt, je bent altijd in staat een mooie presentatie te geven met 60-inch beeld op een afstand van twee meter. De ingebouwde accu gaat twee uur mee, genoeg dus om meerdere presentaties op een dag te geven. De module heeft ook een HDMI-poort om de tablet op een groter scherm aan te sluiten en presentaties worden geruisloos gegeven, want een ventilator heeft de module niet nodig.

3: Productiviteit kent geen grenzen

Ook een productiviteitsmodule is beschikbaar, waarmee je de beschikking hebt over meer aansluitingen en de accuduur opschroeft. Op de module bevindt zich een HDMI-poort, een USB 3.0-poort en een Onelink+-poort. Hiermee kom je dus nooit aansluitingen tekort.

Wanneer je veel op de tablet werkt is wat extra stroom zeer welkom, wat met deze module in ieder geval geen probleem is. De module geeft je tot aan 15 uur stroom bij gemiddeld verbruik van de tablet. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je zonder stroom komt te zitten, jij werkt gewoon lekker door!

Meer weten over de Lenovo X1 Tablet? Lees onze review hier.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie