Werelddebuut én verkoopstart nieuwe Opel Combo in september

Bart Remmers
De vijfde generatie van de Combo, Opels compacte, multifunctionele bestelauto, maakt zijn werelddebuut op de IAA voor bedrijfsauto’s.

De nieuwe Opel Combo is ontwikkeld met het oog op de beste efficiency en tegen de laagste kosten in dit segment. Daarvoor heeft de auto een geheel nieuwe voertuigstructuur, een ingenieuze indeling en unieke technologie aan boord. 

Groot aantal ruime varianten

De nieuwe Combo is er in een groot aantal varianten, zoals een versie van 4,40 meter lengte en een langere versie van 4,75 meter. Beide bieden naar keuze twee of drie zitplaatsen. Opels nieuwe compacte besteller excelleert met een laadruimte van tot wel 3,9 m3 en een laadvermogen van maximaal 1.000 kg. 

De laadvloer heeft een maximale lengte van 2.167 mm. Essentieel voor bedrijven is het feit dat de ruimte tussen de wielkasten breed genoeg is voor een Europallet en ook in de korte versie lang genoeg voor twéé Europallets. De lage laadvloer – slechts 557 mm hoog – maakt het inladen van grote voorwerpen gemakkelijk.

Talloze toepassingen

De nieuwe Opel Combo is er in diverse varianten, geschikt voor talloze toepassingen: de korte versie (lengte 4,40 meter) heeft een wielbasis van 2.785 mm, een laadvermogen van maximaal 1.000 kg en een laadruimte van 3,3 m3. Daarin passen voorwerpen met een lengte van 1.871 mm. 

Wie nog langere voorwerpen moet vervoeren, kan de Combo bestellen met achterdeuren en een handige dakklep. Door dat laatste kunnen nog langere voorwerpen, met een gewicht tot 100 kg ‘uitstekend’ diagonaal in de Combo worden vervoerd, zonder dat de achterdeur moet worden opengelaten.

de 4,75 meter lange XL-variant, met een wielbasis van 2.975 mm en een laadruimte van 3,9 m3, waarin voorwerpen met een lengte tot 2.167 mm zijn te vervoeren.

Het grote laadvolume

Net als de personenversie biedt de Combo een uitgebreide reeks levendige en efficiënte motoren in combinatie met moderne transmissies. Samen met het grote laadvolume, het comfort van een personenauto en uitgebreid infotainment aan boord maken ze van de nieuwe Opel Combo een ideale bedrijfsauto met allerlei gebruiksmogelijkheden en geschikt voor meer dan alleen zware klussen.

Vanaf september is de nieuwe Opel Combo ook te bestellen, prijzen worden op een later moment bekendgemaakt.

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart