OPEL CORSA ELECTRIC IS EV VAN HET JAAR 2024

OPEL CORSA ELECTRIC IS EV VAN HET JAAR 2024

Redactie Baaz
  • Beoordeeld door experts: Vereniging Zakelijk Rijders, AutoWeek en meer
  • Jury vol lof: vooral actieradius en laadsnelheid maken indruk
  • Succes van voorgaande jaren wordt voortgezet

De Opel Corsa Electric is door de Vereniging Zakelijk Rijders uitgeroepen tot EV van het Jaar 2024 in de categorie ‘Middensegment’. Vooral zijn actieradius en laadsnelheid hebben de vakjury weten te overtuigen. Verder heeft het verkoopsucces bijgedragen aan deze goede beoordeling.

De EV van het Jaar-verkiezing wordt al zes jaar aansluitend gehouden door de Vereniging Zakelijk Rijders, met een jury die bestaat uit vakexperts van Leaseplan Nederland, AutoWeek, Eneco eMobility, het AD en EV-Database. De genomineerde auto’s zijn verdeeld over drie categorieën: Middensegment, Hoge segment en Topsegment. Daarnaast is er een Belofte van het Jaar: een veelbelovende elektrische auto die pas net op de markt is of die binnenkort wordt geïntroduceerd.

De genomineerde modellen worden beoordeeld aan de hand van verschillende criteria, waaronder de actieradius, laadsnelheid, rijeigenschappen, trekgewicht, gebruiksgemak, (lease)prijs en beschikbaarheid. Daarbij telt het ene testonderdeel zwaarder mee dan het andere.

Meerdere overwinningen voor Stellantis

Vorig jaar behaalde de Opel Corsa Electric al de tweede plaats in de categorie A-/B-segment. Deze categorie is dit jaar hernoemd tot Middensegment. De tweede plaats in deze klasse is dit jaar voor de Fiat 500e, die vorig jaar derde werd. De derde plaats voor 2024 is voor de winnaar van vorig jaar: de Peugeot E-208.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie