Welke vrouwelijke ondernemer wint TEDxAmsterdamWomen Startup Award?

Redactie Baaz
De succesvolle Startup Award voor vrouwelijke ondernemers krijgt een vierde editie. Met dit platform biedt TEDxAmsterdamWomen kansrijke startups de mogelijkheid om hun bedrijf te pitchen tegenover een jury van deskundigen, investeerders, pers en adviseurs.

De winnaar maakt tevens kans op een reis naar Hong Kong, wordt een jaar lang begeleid door professionals en krijgt de kans om zichzelf op de kaart te zetten bij investeerders. Ondernemende vrouwen die minimaal een jaar bezig zijn om hun idee in de praktijk te brengen kunnen zich aanmelden tot woensdag 25 juli via TEDxAmsterdamWomen.nl 

Publiek krijgt stem 

Op 3 september krijgen 25 geselecteerde startups de kans hun idee te pitchen bij een zeskoppige jury, bestaande uit partners, bij de Circl ABN AMRO. Gedurende de dag zijn er diverse workshops voor het publiek van onder meer ABN AMRO, Deloitte, Facebook, Clifford Chance en Amsterdam Capital Week. Aan het einde van de dag kiest de jury 10 finalisten.

De jury selecteert daarnaast nog twee kandidaten waarop het publiek kan stemmen voor de 11de finaleplek. De halve finale volgt op 24 september bij The Edge Deloitte, waarna de winnaar definitief bekend wordt gemaakt tijdens de jaarlijkse TEDxAmsterdamWomen conferentie op 6 december.

Droomstart vrouwelijke ondernemers

Het initiatief van TEDxAmsterdamWomen is inmiddels een bekend fenomeen binnen het startende ondernemerslandschap. Marian Spier, founder TEDxAmsterdamWomen: 'De Startup Award is afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste prijzen voor startende vrouwelijke ondernemers in Nederland. Er zijn zoveel geweldige initiatieven en we willen met de Startup Award het ondernemerschap in Nederland stimuleren en vooral vrouwen een kans bieden om van hun dromen en ideeën succesvolle ondernemingen te maken.'

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie