Welke startup heeft het groenste idee van 2018?

Welke startup heeft het groenste idee van 2018?

MVO
Redactie Baaz

Vanaf nu kunnen groene startups zich weer aanmelden voor de Postcode Lottery Green Challenge.

De competitie is uitgegroeid tot een van de grootste jaarlijkse duurzaamheidswedstrijden ter wereld. In totaal is er 1 miljoen euro beschikbaar voor de vijf beste inzendingen, waarvan 500.000 euro voor de winnaar.

Met deze internationale wedstrijd helpt de Postcode Loterij start-ups van over de hele wereld hun CO2-reducerende innovaties op de markt te brengen. Groene ondernemers kunnen hun ondernemingsplan tot en met 1 juni inzenden.

Over de competitie

Groene ondernemers kunnen hun businessplan tot en met 1 juni insturen. Half juli maakt de pre-jury de 25 genomineerden bekend en een maand later wordt duidelijk welke vijf inzendingen doorgaan naar de finale op 13 september in Amsterdam. Daar pitchen de startups voor een internationale jury.

Tijdens de finale bepaalt de jury wie de hoofdprijs van 500.000 euro wint en welke startup als runner-up 200.000 euro mee naar huis neemt. Sinds 2016 winnen ook de drie overige finalisten ieder 100.000 euro. Naast de geldprijs krijgen alle finalisten ruim een half jaar coaching van experts om hun zakelijke kansen te optimaliseren.

Vorig jaar won de Rwandese startup EarthEnable met een duurzaam alternatief voor cement.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie