Welke berichten verwijdert Facebook?

Welke berichten verwijdert Facebook?

Redactie Baaz
Facebook heeft een document gepubliceerd waarin staat wat wel en niet mag op het platform.

De regels zijn onderverdeeld in zes categorieën: geweld en crimineel gedrag, veiligheid, aanstootgevende inhoud, integriteit en authenticiteit, intellectueel eigendom en inhoud-gerelateerde verzoeken.

Feedback

‘Wij komen naar buiten met dit document omdat we mensen willen helpen begrijpen waar we de lijn trekken’, aldus Facebooks vicepresident Global Policy Managment Monika Bickert. De Facebook-regels worden openbaar gedeeld nadat The Guardian afgelopen jaar een aantal tegenstrijdige Facebook-regels publiceerde.

Volgende maand organiseert Facebook een aantal publieke evenementen in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, India en Singapore om persoonlijke feedback te krijgen.

AI-technologie

Facebook gebruikt AI-technologie en meldingen van gebruikers om berichten te identificeren die de regels overtreden. Na het binnenkrijgen van deze informatie zijn er 7.500 Facebook-medewerkers die beslissen of het bericht al dan niet moet worden verwijderd.

Facebook geeft zijn gebruikers voor het eerst de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen de verwijdering van individuele berichten.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie