Welke bedrijfssectoren hebben het hoogste salaris?

Redactie Baaz

Zeker op jongere leeftijd dromen veel mensen van een hoog salaris. Ze willen geld verdienen om hun gezin te kunnen onderhouden, om een villa te kunnen kopen en om een fraaie auto voor de deur te hebben. Wat zijn de bedrijfssectoren waarbinnen het meeste geld verdiend wordt? Welke opleiding moet je gevolgd hebben, om je dromen na te kunnen jagen? In dit artikel lees je er meer over! 

Je kunt zelf alvast eens op bijvoorbeeld NCOI’s LinkedIn kijken. Je vindt hier profielen van mensen die eerder een opleiding hebben afgerond bij dit instituut. Het geeft een beeld van hetgeen je met verschillende opleidingen kunt worden. 


Best betaalde banen op dit moment 


Wanneer je veel geld wilt verdienen, kun je het beste een opleiding volgen tot medisch specialist. Medisch specialisten behoren tot de best verdienende personen. Houd er rekening mee, dat het een beloning is na lang werken. Een medisch specialist word je pas na jaren te hebben gestudeerd. Eerst zal je een wo-opleiding geneeskunde af moet ronden, om je vervolgens te gaan specialiseren binnen een bepaald vakgebied in de medische wereld. 

Naast een medisch specialist verdient ook een piloot veel geld. Waar de opleiding van een medisch specialist lang duurt, geldt dat ook voor de opleiding tot piloot. Daarbij worden strenge eisen gesteld aan piloten. Zij moeten verschillende medische testen doorstaan, alvorens zij aan de slag kunnen. Er zijn meer NCOI opleidingen of opleidingen op een hogeschool en universiteit, waar je dergelijke testen moet doorstaan. Denk bijvoorbeeld aan de opleiding tot politieagent. Je moet een goede conditie hebben om dit beroep uit te mogen oefenen. 


Andere banen met een hoog salaris

 
Wanneer het beroep van een medisch specialist of piloot niet bij je past, zijn er voldoende alternatieven. Word bijvoorbeeld advocaat, of ga aan de slag als bedrijfsdirecteur. Om directeur te kunnen worden zal je de nodige ervaring moeten hebben opgebouwd, of zelf een bedrijf opstarten. Naast een bedrijfsdirecteur verdient ook een commercieel directeur vaak veel. Hetzelfde geldt voor een HR-directeur, verantwoordelijk voor de personeelszaken binnen bedrijven. Er zijn doorgaans geen specifieke opleidingen voor het worden van directeur. Belangrijk is het om een netwerk op te bouwen en ervaring op te doen in verschillende rollen. Vanuit daar kun je proberen door te groeien binnen de organisatie waar je werkzaam bent. Eenmaal een hoge positie bemachtigd, kun je overstappen naar een positie van directeur bij een andere werkgever. 
 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie