Weg met range anxiety: TomTom en Hubject maken het eenvoudiger om beschikbare oplaadpunten te vinden

Weg met range anxiety: TomTom en Hubject maken het eenvoudiger om beschikbare oplaadpunten te vinden

Redactie Baaz
TomTom (TOM2), de specialist op het gebied van locatietechnologie, breidt zijn samenwerking uit met Hubject, een digitale expert op het gebied van e-mobility. Hubject heeft 's werelds grootste cross-provider platform voor het opladen van elektrische voertuigen (EV) opgezet. TomTom’s EV suite en TomTom's Maps API's ontvangen nu meer informatie over de locaties van oplaadpunten, soorten aansluitingen en – heel belangrijk – de beschikbaarheid, waardoor automobilisten en beheerders van EV-wagenparken tijd kunnen besparen en hectiek kunnen vermijden.

Ruimer aantal oplaadpunten met TomTom-navigatie   

"TomTom is voortdurend bezig met het verbeteren van zijn kaarten en EV suite en neemt barrières weg voor een wijdverspreide adoptie van elektrische voertuigen. Hiermee streven we onze visie van een schonere, emissievrije toekomst na", aldus Antoine Saucier, Managing Director bij TomTom Automotive. "Deze overeenkomst met Hubject betekent dat TomTom’s navigatie toegang biedt tot een nog ruimer aantal oplaadpunten. EV-automobilisten kunnen daardoor meer dan ooit gerust zijn over de actieradius en het vinden van de juiste plek om hun voertuig op te laden."

De samenwerking brengt het totale aantal wereldwijde oplaadpunten op de kaarten van TomTom op bijna 450.000. Meer dan 175.000 van deze oplaadpunten geven via de EV-services van TomTom informatie over de beschikbaarheid ervan aan automobilisten.

Actieradius voorspellen

TomTom's EV POI's verbeteren de EV-rijervaring met behulp van TomTom's locatietechnologie. De nieuwste TomTom EV Routing en Range-technologie maakt gebruik van een breed scala aan factoren om de beste routes te plannen, de actieradius nauwkeurig te voorspellen en een betrouwbare geschatte aankomsttijd te berekenen. Deze factoren omvatten het huidige en maximale batterijniveau, de rijsnelheid, het wegtype en de hellingsgraad, evenals verkeersinformatie en informatie over oplaadpunten.

EV POI's worden beschikbaar gesteld aan developers via TomTom's Maps API's. De overeenkomst met Hubject zorgt ervoor dat developers meer oplossingen kunnen voorstellen aan bedrijven met EV-wagenparken. Gebruikers kunnen alle EV POI's van TomTom vinden via de Search API. Terwijl TomTom's Extended Routing API, die voorziet in Long Distance EV Routing, rekening houdt met alle beschikbare oplaadmogelijkheden onderweg.

Uitdagingen overwinnen         

"We zijn verheugd om samen te werken met TomTom om informatie over 's werelds grootste cross-provider EV roaming platformen naar nog meer EV-automobilisten te brengen", aldus Christian Hahn, CEO van Hubject. "We zijn enthousiast om onze krachten te bundelen met een gelijkgestemd bedrijf, gericht op het leveren van oplossingen om uitdagingen op het gebied van de adoptie van elektrische voertuigen te overwinnen."

Automobilisten kunnen beschikbare EV-oplaadpunten vinden op de TomTom GO Navigatie-app (te downloaden via Google Play, App Store en Huawei AppGallery), en op TomTom's nieuwste en krachtigste navigatiesysteem: de TomTom GO Discover.

Google Play is een trademark van Google LLC. App Store is een trademark van Apple Inc.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie