Webshops bieden consumenten een groot gemak

Webshops bieden consumenten een groot gemak

Redactie Baaz

Ondernemers hebben baat bij een webshop, daar het aantal consumenten wat haar aankopen online doet blijft groeien. Het is niet voor niets, dat consumenten vaker producten bestellen op het internet. Webshops bieden hen een groot gemak. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat het internet consumenten de mogelijkheid biedt om hetzelfde product in verschillende webwinkels te vergelijken. Het helpt de consument de goedkoopste optie te vinden. Hierbij draait het niet alleen om de prijs van een product; ook de geboden service speelt hierin mee. Steeds meer bedrijven werken met een bezorgpartner, welke 24-uurs bezorging ondersteunt. Dit betekent concreet dat een bestelling de volgende dag al bij de consument wordt afgeleverd. 

Sommige bedrijven bezorgen bestellingen dezelfde dag 

Om het aantal klanten te verhogen, loont het om als ondernemer onderscheidend te zijn van concurrenten. Hoe doe jij dit momenteel? Waar concurrenten bestellingen een volgende dag bij de consument af laten leveren, kun jij inzetten op same day delivery. Een dergelijke bestelling, na plaatsing zelfde dag bezorgd, maakt de consument blij! Denk aan een consument van wie de laptop kapot is gegaan. Voor zo’n consument biedt het een groot voordeel, wanneer deze nieuwe laptop dezelfde dag nog afgeleverd wordt. 

Kijk naar de geboden stiptheid van een bezorgdienst 

Bij het vergelijken van partners voor de bezorging van bestellingen van consumenten zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Niet alleen de mogelijkheid om pakketten dezelfde dag nog te laten bezorgen speelt hierin mee. Let bijvoorbeeld ook op de geboden stiptheid door een bezorgdienst. Het zorgt bij de consument voor ergernis wanneer een product buiten het afgesproken tijdvak bezorgd wordt. Mogelijk is de consument op dat moment van huis, waardoor deze tot een volgende dag moet wachten op de bestelling. 

Richt je met je webshop op het buitenland 

Kies jij ook voor het laten ontwikkelen van een webshop? Richt je met deze webshop niet uitsluitend op Nederlandse consumenten. Landen als België, Duitsland en Frankrijk bieden je talloze kansen om je omzet te verhogen. Middels SEO, zoekmachine optimalisatie, maak je een webshop ook over de grens vindbaar. Vaak blijkt dit makkelijker te zijn dan het vindbaar maken van de webshop in Nederland zelf. De doelgroep en daarmee het potentiële klanten van je organisatie neemt al snel toe, wanneer de focus verbreedt. Het is logischerwijs van de aangeboden diensten en producten afhankelijk, of het interessant is om de stap naar het buitenland te zetten als ondernemer. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie