Webshoppen naar elektroauto bij Wehkamp

Redactie Baaz
Wehkamp zet als eerste grote onlinewebshop een elektrische auto in de verkoop. Met de Tazzari Zero hoopt een van 's lands belangrijkste internetwinkels een lans te breken.

De Tazzari Zero is een stadswagen van Italiaanse makelij en mag gewoon op de openbare weg. Wehkamp zegt zelf hiermee in te spelen op de veranderde mobiliteitsmarkt. 'Die beweegt zich steeds meer richting elektronisch vervoer en elektrische innovatieve producten', aldus een persverklaring van het bedrijf. 'De sterke opkomst van elektrische stadsauto's is hier een sterke exponent van.' Wehkamp denkt zelfs voor te lopen op de autobranche door de Zero 'nu al' aan te bieden.

Klanten die via Wehkamp.nl de Zero bestellen, kunnen deze zelf samenstellen. Via een configurator kies je onder meer de kleur, de soort velgen en het interieur. Ook kan de koper via diverse optionele toevoegingen, zoals een glazen dak, de auto verder op smaak maken.

Bestelproces

Het gehele bestelproces voor de auto kan online worden afgehandeld. Na het samenstellen met de configurator ziet de koper de totaalprijs en krijgt hij of zij een vrijblijvende offerte in de e-mailbox en de aanbieding een proefrit te maken in de Zero.

Wehkamp: 'Mocht de klant overgaan tot aankoop, dan is de Zero voorzien van een garantie- en onderhoudscontact en krijgt de nieuwe eigenaar bij oplevering een uitgebreide rijinstructie. Bovendien geldt bij aanschaf van de Zero een BPM-vrijstelling.'

City Kart

De Tazzari Zero City Kart is een compacte tweezitter met twee ruimtes met in totaal meer dan 160 liter aan bagageruimte. De gebruikte materialen van de Zero zijn zeer duurzaam en het is een 100 procent elektrische auto. Dit betekent niet meer naar de pomp, je laadt de motor eenvoudig op via het stopcontact. Bovendien verschijnen er in Nederland steeds meer zogenaamde groene oplaadpunten.

De elektrische auto rijdt op li-ionaccu's met een bereik van 140 kilometer. Het gemiddelde verbruik is drie cent per kilometer. De topsnelheid bedraag 100 kilometer per uur. De levertijd van de Zero bedraagt gemiddeld 14 weken.

Bron: www.wehkampreporter.nl

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie