Webshop starten? Denk goed na!
Veel webshops stoppen snel weer

Webshop starten? Denk goed na!

Redactie Baaz
Wil je een webshop beginnen? Denk er goed over na, want een groot aantal nieuwkomers houdt er snel mee op. Dat blijkt uit een analyse van Creditsafe online, een aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten.

Als je overweegt om een webshop te beginnen, kun je je het beste richten op iets origineels, iets waar er nog geen duizenden van zijn. Begin dus geen webshop met kleding of huis- en tuinartikelen, want uit de analyse komt naar voren dat de meeste onlinewinkeltjes zich hier op focussen en dus heb je veel concurrentie.

Stoppen

Er komen nog steeds veel nieuwe webwinkels bij in Nederland, maar een groot deel daarvan stopt er ook snel weer mee. Dit jaar zijn tot en met september 7669 webshops gestart. Dat is ongeveer hetzelfde als in dezelfde periode vorig jaar. Toen  groeide het aantal nieuwe shops nog met ruim een kwart. Maar een kwart van de vorig jaar opgerichte webwinkels bestaat al niet meer. En van de dit jaar gestarte webshops is ook al zeven procent gestopt. Daarbij komt ook nog dat van de 7951 webshops die in 2012 zijn gestart nog slechts 56 procent actief is.

Concurrentiestrijd

Volgens de directeur van Creditsafe lijken veel kleine zelfstandigen de concurrentiestrijd te verliezen van de grote webshops die een uitgebreider assortiment aanbieden en sneller leveren. Hij is van mening dat juist de grote webshops ervan profiteren dat steeds meer mensen online kopen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie