We maken massaal overuren, soms voor de kat zijn viool!

We maken massaal overuren, soms voor de kat zijn viool!

Redactie Baaz
Meer dan de helft van werkend Nederland maakt wekelijks overuren. Ruim een kwart van de werknemers (27 procent) werkt wekelijks tot tweeënhalf uur over.

14 procent blijft tweeënhalf tot vijf uur langer doorwerken. Zeven procent maakt zelfs vijf tot tien uur teveel. Dat blijkt uit onderzoek van Protime, een specialist in workforce-managementoplossingen, onder 1.000 werknemers.

De tijd die medewerkers langer spenderen op hun werk wordt niet altijd gecompenseerd. 20 procent van de respondenten zegt helemaal niets terug te krijgen voor het extra werk. Iets meer dan één derde (36 procent) krijgt overuren wel uitbetaald en het grootste deel van de werknemers (45 procent) krijgt tijd voor tijd.

Meer inzicht in gewerkte uren

Protime vroeg de respondenten ook of tijd wordt geregistreerd binnen de organisatie. 26 procent van de organisaties registreert de gewerkte uren en aanwezigheid van werknemers, maar de meesten organisaties leggen alleen de gewerkte uren vast (31 procent). 

Bijna een kwart van de organisaties documenteert geen van beide (23 procent). Bij die organisaties is niet inzichtelijk hoeveel overuren er gemaakt worden. Werknemers zien dit liever anders. Een op de drie (33 procent) wil meer inzicht in de tijd die aan een taak wordt besteed. 

Het onderzoekrapport ‘Kwaliteit op de Werkvloer’ is hier te downloaden.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie