Wat zou jij over hebben voor een lunch met Warren Buffett?

Wat zou jij over hebben voor een lunch met Warren Buffett?

Redactie Baaz

Een Chinese zakenman heeft maar liefst 2,35 miljoen dollar betaald voor een privélunch met investeringsgoeroe Warren Buffett. Zhu Ye bracht het winnende bod uit op een jaarlijkse eBay-veiling voor het goede doel.

Heel wat ondernemers zouden hun rechterarm geven om een middagje om de tafel te kunnen zitten met Warren Buffett, de meest succesvolle investeerder van de twintigste eeuw. Een Chinese zakenman betaalde dit weekend echter 2,35 miljoen dollar voor een privélunch met Buffett, waar hij samen met zeven vrienden of collega’s drie uur lang mag spreken met de man die bekend staat als ‘het Orakel van Omaha’. Zhu Ye, eigenaar van een Chinees bedrijf dat mobiele games ontwikkelt, betaalt het enorme bedrag aan The Glide Foundation, dat elk jaar een lunch met Buffett voor het goede doel mag veilen.

De 2,35 miljoen is overigens bij lange na niet het hoogste bedrag dat ooit is betaald voor een lunch met Buffett. In 2012 werd een recordbod van 3,5 miljoen uitgebracht, waarmee de lunch meteen het duurste voor het goede doel beschikbaar gestelde object op eBay ooit was. The Glide Foundation zet zich in voor armen en daklozen en voorziet de minder bedeelden van maaltijden, begeleiding bij het zoeken naar werk en woningen.

Wat krijg je dan precies voor dit astronomische bedrag? Volgens Buffett duren de lunches gemiddeld drie uur lang en worden er verschillende onderwerpen besproken. Het enige taboe tijdens het gesprek is het volgende bedrijf waar Buffett in wil investeren. ‘Elk jaar is het weer een interessante ervaring’, aldus Buffett. ‘Ik heb een heleboel geweldige mensen ontmoet en nieuwe vrienden gemaakt. Ik heb een keer iemand aangenomen en ondertussen heel wat goede steaks gegeten, dus ik kan niet klagen.’

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie