Wat zijn de voordelen van magneet stickers?

Wat zijn de voordelen van magneet stickers?

Redactie Baaz

Magneet stickers zijn er tegenwoordig in allerlei kleuren en vormen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er kan een magneet sticker van worden gemaakt. Maar wat kan je tegenwoordig allemaal met een magneet sticker en welke voordelen hebben ze? 

Zelf mogelijkheid tot ontwerpen

Het leuke van magneet stickers is dat je ze helemaal zelf kunt (laten) ontwerpen in alle kleuren die er bestaan. Zo bestaat er de mogelijkheid om een leuke foto als magneet sticker cadeau te geven of een logo van je bedrijf op je auto te plaatsen of een hele verzameling magneten op je koelkast plaatst uit alle landen waar je naartoe bent gereisd, echt alles is mogelijk. Je kan tegenwoordig heel gemakkelijk online stickers laten drukken. Hierbij kan je ook gebruik maken van een foto, logo of afbeelding die op je computer staat, door deze te uploaden heb je direct je eigen unieke magnetische sticker.


Duurzaam

Een normale sticker heeft als nadeel dat je hem maar één keer kan plakken. Hij moet ook direct goed geplakt worden, anders kleeft hij voor altijd scheef. Een magneet sticker lost dit probleem op. Je kan hem heel gemakkelijk loshalen en opnieuw op een andere Ferro metalen ondergrond plakken. Magneet stickers zijn erg duurzaam omdat ze bedrukt worden met solvent inkten. Solvent inkten zijn speciale inkten die niet vervagen bij zonlicht en dus goed geschikt zijn voor buitengebruik. Je hoeft je met deze stickers geen zorgen te maken wanneer er veel zonlicht op komt of wanneer het in een heftige regenbui staat, aangezien de sticker UV bestendig en waterbestendig is.

 

Een logo op je auto

Als je een eigen bedrijf hebt is de kans groot dat je reclame op je auto wilt hebben. Wanneer je je auto laat bestickeren en na een aantal jaren de auto wilt verkopen, wordt dit lastiger doordat er een sticker op geplaats zit. Een sticker kan vaak wel verwijderd worden, maar je zal in de meeste gevallen nog precies kunnen lezen wat er stond en in het ergste geval heeft het de lak beschadigd. Een magneet sticker voor een auto wordt gemaakt van magneetfolie. Dit heeft als voordeel dat de sticker niet met lijm aan de ondergrond vast plakt, maar met magnetische lading. Daardoor kun je dit soort stickers gemakkelijk verwijderen en zie je er niets van als deze na jaren wordt verwijderd.


Geen luchtbellen

Wanneer je een fysieke winkel hebt wil je dat deze goed zichtbaar is voor de mensen die voorbijkomen wandelen, fietsen of rijden. Een groot reclame bord voldoet hier prima aan maar je kan er ook voor kiezen om de ramen te bestickeren, met bijvoorbeeld de tekst van jouw bedrijf. Heb je al eens geprobeerd om alle letters er moeiteloos op te plakken? Ze gaan niet alleen gemakkelijk scheef, je krijgt onder grote stickers vaak ook ontzettend veel last van luchtbellen. Eindeloos peuteren met je nagel of schrapen met een pasje om de luchtbellen er zo goed mogelijk onder weg te krijgen. Magnetische stickers hebben geen luchtbellen!
 

 

afbeelding van Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie