Wat zijn de beste manieren om te investeren in 2021

Redactie Baaz

Nederlandse huishoudens hebben steeds meer spaargeld op hun bankrekening staan, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Het is in lijn met het feit, dat men de laatste twee jaar niet of nauwelijks op vakantie is gegaan. Iets wat een flinke besparing oplevert! De combinatie van relatief veel spaargeld en een historisch lage rente bij de bank, maakt dat huishoudens zoeken naar mogelijkheden om te investeren. Zij willen op die manier meer rendement uit hun spaargeld halen. De een kiest voor Bitcoin- of Ethereum kopen, de ander gaat voor een belegging in aandelen. In dit artikel zetten we de mogelijkheden op een rijtje. 


Volatiliteit trekt investeerders naar digitale munten

Een van de kenmerken van bijvoorbeeld de Ethereum koers is het feit, dat deze zeer volatiel is. Na een forse stijging volgt vaak een daling van tien of meer procent. Vervolgens wordt zo’n daling opgevolgd door een stijging. Die volatiliteit in de koers spreekt veel investeerders aan. Immers: high risk, high reward. Het klinkt aantrekkelijk, maar brengt tegelijkertijd ook risico’s met zich mee. De kans op een groot verlies is feitelijk net zo groot, als de kans op een fors rendement. Beleggen in digitale munten is interessant met spaargeld wat je voorlopig niet nodig hebt en je bereid bent om te verliezen. 


Lagere risico’s en rendementen op de beurs 

Wanneer je een investering in digitale munten een te hoog risico met zich mee vindt brengen, kan een belegging in aandelen een goed alternatief zijn. Ook aandelen zijn momenteel in trek. Uit onderzoek blijkt dat het aantal huishoudens dat op de beurs actief is de afgelopen jaren sterk is toegenomen. De risico’s op de beurs zijn lager, maar dat geldt ook voor het rendement. Tegelijkertijd loop je ook op de beurs het risico om een deel van je investering te verliezen. Mocht je weinig risico willen nemen dan kan ook beheerd beleggen met een laag risicoprofiel interessant zijn. 


Crowdfunding als een goed alternatief

Een derde optie die in trek is anno 2021 is crowdfunding. Hierbij verstrek je een lening aan een ondernemer, welke de lening met rente aan je terugbetaalt. De looptijd van deze leningen ligt vaak al snel op drie tot vijf jaar. Het gaat zodoende om spaargeld wat je voorlopig niet nodig hebt voor een mooie reis of bijvoorbeeld verbouwing. Maak gebruik van een platform waarop dergelijke leningen worden aangeboden. Zo hoef je zelf geen contracten te sluiten.  

Foto door Tima Miroshnichenko 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie