Wat doet Mark Rutte (VVD) voor ondernemers?
Politiek Panel: Mark Rutte

Wat doet Mark Rutte (VVD) voor ondernemers?

Redactie Baaz

De komende week vertellen de lijsttrekkers van zes grote partijen wat ondernemers van hen kunnen verwachten in het nieuwe kabinet. De huidige minister-President bijt de spits af.

'De VVD wil ondernemers de ruimte geven. Dus geen hoge belastingen, overbodige regels en ingewikkelde procedures. Zo wil de VVD dat de ondernemers niet de eerste zes maanden van de WW-uitkering hoeven te betalen. We gaan regelen dat gemeenten ondernemers maximaal één factuur per jaar mogen sturen waarop alle lokale lasten staan vermeld.

Omdat de overheid iemand die het lef heeft een onderneming te starten moet ondersteunen in plaats van lastigvallen, gaan we ingewikkelde vergunningen en regels versimpelen en verbreden we de toegang tot kredietverlening. Ook willen we dat de positie van zzp'ers aanmerkelijk verbetert.

We willen dat zzp’ers de mogelijkheid krijgen zich als collectief te verenigen in een collectieve pensioenregeling en zich aan te sluiten bij een collectieve arbeidsongeschiktheidsregeling. Tenslotte willen we ervoor zorgen dat zzp'ers makkelijker toegang krijgen tot de Nationale Hypotheekgarantie (NHG).'

Weten wat de lijsttrekkers van de andere grote partijen zeggen over ondernemerschap? Lees alvast de beloftes van Jolande Sap en Diederik Samsom. De komende dagen lees je ook de antwoorden van Alexander Pechtold, Sybrand Buma en Emile Roemer op deze website.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie