Wat doe je: scooter kopen of leasen?

Wat doe je: scooter kopen of leasen?

Redactie Baaz
Scooters zijn nog steeds mateloos populair. Natuurlijk mag je er al eerder op rijden dan in een auto waardoor het onder de jeugd een zeer geliefd vervoersmiddel is.

Ook volwassenen rijden echter steeds vaker op een scooter. Dat is ook niet zo verwonderlijk aangezien het een heel handig vervoersmiddel is. Vooral in de stad kun je er veel beter mee overweg dan een auto, aangezien het kleiner is en je overal tussendoor kan. Het is overigens mogelijk om een scooter te kopen maar je kunt deze ook leasen. 

Scooter kopen

Als je er voor kiest om een scooter te kopen ben je in één keer een groot bedrag kwijt. Hoe hoog dat bedrag is, hangt natuurlijk af van welke scooter je koopt en of deze nieuwe of tweedehands is. Het voordeel van een scooter kopen is echter dat het apparaat dan ook echt helemaal van jou is en dat je er dus mee kunt doen wat je wilt. Wanneer er reparaties nodig zijn, betaal je dat zelf en ook dien je de scooter te verzekeren en belasting te betalen. Een scooter kopen heeft dus zowel voordelen als nadelen. 

Scooter leasen

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een scooter te leasen. In dat geval betaal je een vast bedrag per maand om op de scooter te kunnen rijden. De scooter wordt nooit helemaal van jou en na de contractperiode moet je deze weer inleveren. Een scooter leasen heeft echter ook heel veel voordelen. Je krijgt namelijk behoorlijk wat terug voor het vaste bedrag dat je per maand betaalt. Je kunt namelijk direct op een splinternieuwe scooter rijden en vaak hoort er nog van alles bij de prijs. Bijvoorbeeld de verzekering en eventuele reparaties die nodig zijn aan de scooter of zelfs scooter onderdelen. Wat er precies bij de prijs is inbegrepen, hangt af bij welke maatschappij je de scooter leaset. 

Wat moet je kiezen?

Een scooter leasen of is het toch maar beter om er één te kopen? Wat je kiest hangt echt af van je persoonlijke situatie en wat je zelf precies wilt. Het zijn hoe dan ook twee prima opties wanneer je in de stad woont!
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie