Waarom Lean Six Sigma kiezen als methodologie voor projectmanagement?

Waarom Lean Six Sigma kiezen als methodologie voor projectmanagement?

Redactie Baaz

In een bedrijfsklimaat dat concurrerender is dan ooit, hebben professionals te maken met een hevige strijd om zich te onderscheiden. Professionals weten dat ze meer nodig hebben dan hun gebruikelijke vaardigheden om zich te onderscheiden en meer bedrijfsgroei te realiseren. Hierdoor is er steeds meer vraag naar projectmanagementkwalificaties. Een populaire managementmethode is de Lean Six Sigma-aanpak, die belangrijk is omdat het kennis en inzicht verschaft over hoe een bedrijf zo soepel en winstgevend mogelijk kan draaien. Zelfs een basiskennis van Lean principes kan de totale waarde die een bedrijf aan zijn klanten levert veranderen en verbeteren. Lees hier meer over deze methodologie en ontdek de voordelen die het kan bieden voor professionals in tal van verschillende sectoren.

Wat is de Lean Six Sigma methodologie?

Lean Six Sigma is een methode die erop gericht is bedrijfsprocessen te verbeteren. Lean Six Sigma is ontwikkeld om problemen op te lossen, verspilling en inefficiëntie te elimineren, de arbeidsomstandigheden voor werknemers te verbeteren en beter aan de behoeften van de klant te voldoen.

Dit is een conceptueel kader voor het oplossen van knelpunten in diverse bedrijfssituaties. De Lean Six Sigma-aanpak kan gezien worden als een methodologie dat instrumenten, technieken, strategieën en principes omvat om organisatorische operaties te helpen verbeteren.

De twee belangrijkste aandachtspunten van de methodologie zijn kwaliteitsverbetering en innovatieve afvalvermindering. Daar waar kwaliteitsverbetering zich bezighoudt met het elimineren van defecten, wat de voorspelbaarheid en consistentie kan verbeteren, heeft innovatieve afvalvermindering te maken met het voorkomen van onnodige verspilling bij vervoer, verwerking, productie en inventarisatie.

Redenen om te kiezen voor de Lean Six Sigma methodologie

  • Organisatorische groei

Lean getrainde teams kunnen effectiever worden door zich te richten op de beste manieren om processen te verbeteren. Het toepassen van Lean Six Sigma is een beproefde methode om een bedrijf te verbeteren en maakt het gemakkelijker om initiatieven en nieuwe projecten voor procesverbetering aan te sturen. Teamleden die bekend zijn met de Lean Six Sigma-aanpak beschikken over betere analytische vaardigheden en zijn daarom beter in staat de oorzaken te vinden, deze te analyseren en vervolgens actie te ondernemen. Op die manier kunnen zij problemen doeltreffender benaderen en oplossen.

  • Verbetering van de bedrijfscultuur

Wanneer Lean Six Sigma in de cultuur van een bedrijf wordt geïntroduceerd, kunnen teams zich beter aanpassen aan veranderingen en bijdragen aan de ontwikkeling van het bedrijf. Een cultuur van versterking en verbetering is gunstig voor een bedrijf en kan helpen om verandering en innovatie te stimuleren.

  • Standaardisatie

Mensen die bekend zijn met en getraind zijn in Lean en Six Sigma spreken een soortgelijke taal en begrijpen beter welke stappen moeten worden genomen om processen te verbeteren en problemen te elimineren.

Voor bedrijven en individuen die hun bedrijf, vaardigheden en carrière vooruit willen helpen, bekijk de Lean-programma's en openbare trainingen van The Lean Six Sigma Company. Bezoek www.theleansixsigmacompany.nl/white-belt/ voor informatie en ontwikkel meer concurrentievoordeel.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie