Waarom gietvloeren ideaal zijn voor bedrijven en kantoren

Waarom gietvloeren ideaal zijn voor bedrijven en kantoren

Redactie Baaz

Bij het renoveren van industriële constructies en kantoren geven bedrijven en organisaties meestal voorrang aan schilderwerk aan de buitenkant en aan de binnenkant. Behalve in gevallen waarin de schade ernstig genoeg is om de dagelijkse werkzaamheden te belemmeren, krijgen vloeren doorgaans niet veel aandacht. Ze hebben echter een aanzienlijke impact op de productie en zijn cruciaal voor de veiligheid en netheid van de faciliteiten. Gietvloeren zijn op dit vlak regelrecht perfect, wat te maken heeft met de volgende redenen. 

Veilig 

De hoogste nadruk in industriële omgevingen ligt op veiligheid. Om slip- en valincidenten te voorkomen, moeten industriële gebouwen en fabrieken vloeren hebben met veilige, antislipoppervlakken. De veiligheid van de medewerkers wordt gewaarborgd door het antislipoppervlak van gietvloeren van epoxy. Zelfs bij vloeistofongevallen verhoogt de epoxy toplaag de vloerveiligheid aanzienlijk. Epoxymaterialen zijn slipvast omdat ze vaak tractieverhogende elementen bevatten, zoals grind, aluminiumoxide of polymeergrit. Ze zijn veilig voor gebruik in elke werkomgeving vanwege hun weerstand tegen hitte en schokken. 

Mooi uiterlijk

Voor het afdekken van vloerslijtage wordt vaak een epoxycoating gebruikt op epoxy gietvloeren. Bij gebruik met epoxyverf kan het eventuele breuken volledig verbergen. Om de kenmerkende stijl van een merk aan te vullen, kan industriële epoxyvloercoating worden gemengd met verfkleuren en -patronen. Industriële faciliteiten kunnen er compleet anders uitzien dankzij het glanzende uiterlijk van de glans van de epoxyvloerafwerking. Bovendien kan decoratieve verlichting een faciliteit een verfijnde uitstraling geven door een nieuwe dimensie aan het sprankelende oppervlak toe te voegen. Metaalepoxy en decoratieve kwarts- of micavlokken kunnen het oppervlak meer glans, een gespikkeld uiterlijk en zelfs enige praktische grip geven.

Kosteneffectief

Als je van plan bent je huidige vloer te vervangen door vinyl of tegels en geld te besparen, denk dan eens aan een gietvloer. Omdat de oude vloer niet verwijderd hoeft te worden, is deze tijdbesparende oplossing bovendien zeer kosteneffectief. Een vloer opknappen met epoxy is nog steeds een meer betaalbare optie in termen van tijd en prijs, ook al vergt het enige tijd om goed te drogen tussen het aanbrengen van meerdere lagen. Door de snelle behandeling van elk gebrek zijn reparaties bovendien voordelig.

Milieuvriendelijk

Een van de voordelen van epoxyvloeren is dat ze milieuvriendelijk zijn. Door het vermijden van installatieafval van tegels en gerolde goederen kunnen gietvloeren een milieuvriendelijke oplossing voor je bedrijf zijn. Facilitair managers waarderen het dat de overgrote meerderheid van de vloeibare vloercomponenten die vandaag de dag verkrijgbaar zijn, geen VOS en zware metalen bevatten. Koop daarom een gietvloer van G-vloeren!

Grote duurzaamheid

De uitstekende duurzaamheid van epoxycoating is een ander voordeel. Gietvloeren bedekt met epoxy gaan veel langer mee dan vloeren bedekt met andere gangbare materialen. Het heeft beschermende eigenschappen die het bestand maken tegen slijtage, schokken, water en extreme slijtage. Het is een betrouwbare en verstandige optie die gedurende langere tijd niet hoeft te worden vervangen of opnieuw uitgevoerd. Vanwege de duurzaamheid kunnen gietvloeren van epoxy zo goedkoop zijn dat bedrijven het geld voor andere essentiële zaken kunnen gebruiken.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie