Waarom en hoe verbeteren we de werksfeer op kantoor?

Waarom en hoe verbeteren we de werksfeer op kantoor?

Redactie Baaz
Blije medewerkers zijn productief. Personeel moet zich op z’n gemak voelen. Niet alleen in het contact collega’s, ook op de locatie zelf. Hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf aan de behoeften van medewerkers voldoet?

Het is vanzelfsprekend om je collega’s met respect te behandelen. Maar bedenk ook dat jouw collega's buiten kantooruren andere dingen doen. Een goede privéband kan veel waardering opleveren. Vraag bijvoorbeeld naar de vakantieplannen van personeel. Misschien vind je een gemeenschappelijke interesse. Ook kan je na werktijden afspreken; een simpel etentje is vaak genoeg. 

Hoe beter de relatie tussen jou en je collega’s is, hoe beter je dingen kunt bespreken. Onder andere feedbackgesprekken gaan erop vooruit. De voordelen van een goede werksfeer zijn legio. Dus hoe bereiken we die sfeer?

Creëer een gezellige omgeving

Een prettig kantoor is één van de belangrijkste voorwaarden. De juiste werksfeer begint al bij een opgeruimd bureau. Daarnaast doe je er goed aan om naar de gehele inrichting te kijken. Zijn de muren niet te leeg? Slingeren er veel dozen of zakken door het kantoor? Hebben we voldoende planten en licht? 

Is de locatie wat kaal, dan kan een grote poster gezelligheid opleveren. Posters laten drukken verzekert je van de juiste maten en designs. 

Genoeg (dag)licht

Volledige dagen achter de PC kunnen voor werknemers vermoeiend zijn. Ook raakt de motivatie en focus op een gegeven moment op. Daarom is het belangrijk dat je je werknemers voldoende tijd geeft om even naar buiten te gaan. Deel de pauzes ruim in.  

Belichting speelt een even grote rol. Denk aan te donkere of lichte werkplek. Over- of onderbelichting beïnvloedt de concentratie van personeel. 

Kleine investering, grote waardering

Tijd doorbrengen met je collega's, leuke decoratie en de juiste belichting; drie belangrijke onderwerpen, voor werknemers en jezelf. Een motiverende werkplek hoeft echt niet zo veel te kosten. 

Vergeet ook zeker niet om je eigen bedrijf aan de man te blijven brengen, want voldoende werk gaat verveling tegen. Voor promotiemateriaal kan je bij PeterPrint terecht. 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie