Waarom een schoonmaakbedrijf inhuren op de zaak nodig is

Waarom een schoonmaakbedrijf inhuren op de zaak nodig is

Redactie Baaz

Een groot magazijn schoonmaken of een werkplek waar dagelijks tientallen mensen werken opgeruimd houden; dat is nogal een klus. Maar: dit moet wel gebeuren, wil je dat je werknemers productief aan de slag blijven gaan. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 1 op de 3 werknemers het bedrijfspand waar ze werken niet als schoon ervaren. 

Dat heeft aanzienlijk invloed op de manier hoe ze werken. Daarom is het inschakelen van een schoonmaakbedrijf Amsterdam of op een andere plek in Nederland noodzakelijk. We vertellen je in dit artikel graag meer over waarom dat zo is en wat de voordelen zijn van het inhuren van een schoonmaakbedrijf.

Schone werkplek zorgt voor meer productiviteit

Het grootste voordeel om een externe schoonmaker op kantoor of op de werkplek in te huren, is omdat een schone werkplek voor meer productiviteit zorgt. Als er iets is dat we bijvoorbeeld geleerd hebben van corona dan is het wel dat je minder snel ziek wordt wanneer werkplekken met aandacht worden opgeruimd en gereinigd. Dat is niet zo gek, want daarmee verwijder je bacteriën en andere ziektekiemen. Maar dat is zeker niet de enige reden om voor een schoonmaakbedrijf te gaan.

Het belangrijkste is namelijk dat een opgeruimd en schoon bureau zorgt voor tevreden werknemers. Het spreekwoord 'een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd' is namelijk ook gewoon toepasbaar op de werkplek. Moeten werknemers eerst aan de slag met het opruimen van hun bureau dan beginnen ze de dag al veel stressvoller dan wanneer ze direct kunnen beginnen. Daarbij geeft een schone werkplek meer rust en ontspanning waardoor de productiviteit stijgt.

Minder ziekteverzuim door schoonmaakdiensten

Wat hierbij mooi meegenomen is, is dat minder stress er automatisch voor zorgt dat mensen zich minder snel ziek melden. Werknemers die dagelijks worden blootgesteld aan stress door bijvoorbeeld een rommelige werkomgeving zijn vatbaarder om zich niet goed te voelen dan andere mensen. Dat heeft ook weer effect op mensen die zich niet ziek melden, maar die wel het werk van werknemers met ziekteverzuim over moeten nemen. Op die manier is de cirkel eigenlijk rond, maar niet op een goede manier.

Daarnaast is er sowieso minder kans op ziekteverzuim wanneer de werkplek schoon en opgeruimd is. Dat komt omdat de werkplek dagelijks of meerdere keren per week grondig wordt gedesinfecteerd waardoor bacteriën geen kans krijgen. Moet je je voorstellen hoeveel bacteriën er op een kantoor te vinden zijn waar mensen iedere dag bij elkaar komen. Alleen al je toetsenbord en bureau zijn een bron van bacteriën die bijvoorbeeld een virus kunnen overbrengen. Dat is funest voor het aantal werknemers met ziekteverzuim.

Je bent goedkoper uit met schoonmaakbedrijf inhuren

Schone werkplekken hebben dus direct invloed op hoeveel mensen er op werk ziek zijn. Nu je weet dat je dat aantal terug kan dringen door een professioneel bedrijf met schoonmaakdiensten in te huren, is er eigenlijk geen reden om dat niet te doen. Uiteindelijk bespaart je dit als ondernemer namelijk ook nog eens ontzettend veel tijd. Je hoeft immers zelf niet meer dagelijks aan de slag te gaan met het realiseren van een clean desk policy, wat je echt veel tijd scheelt. Werknemers kunnen gewoon direct beginnen met werk na aankomst en zijn geen tijd kwijt aan het opruimen of schoonmaken van hun werkplek.

Als ondernemer weet je: tijd is geld. Hoewel je je het misschien nu niet voor kunt stellen, bespaar je ook nog eens veel geld met het inhuren van een schoonmaakbedrijf Amsterdam of op een andere plek in Nederland. Doordat werknemers gelukkiger en meer tevreden zijn én doordat ze in een schoon kantoor aan de slag kunnen, worden ze minder snel ziek. Dat betekent: minder tijd kwijt om vervanging te regelen voor ziekteverzuim en minder tijd (en geld) nodig om nieuwe mensen in te werken. Natuurlijk werken professionele schoonmakers ook nog eens veel sneller en effciënter dan mensen die dit niet als werk doen.

Overige voordelen van inhuren van bedrijf met schoonmaakdiensten

De bovenstaande voordelen zijn waarschijnlijk al voldoende om ook een schoonmaakbedrijf voor je kantoor, magazijn of werkplek in te huren. Maar: er is nog meer. Denk ook aan de volgende voordelen:

  • Een modern schoonmaakbedrijf biedt meestal meer dan alleen schoonmaken als dienst. Je hebt regelmatig de keuze uit aanvullende diensten zoals vloeronderhoud, het wassen van de ramen, het aanvullen van sanitaire voorzieningen en ga zo maar door.
  • Je kantoor en/of werkplek heeft altijd een professionele look wanneer het vaak wordt schoongemaakt. Krijg je onverwacht belangrijk bezoek dan weet je zeker dat de werkplek daar ook klaar voor is.
  • Kies je voor een professioneel schoonmaakbedrijf in Amsterdam en omgeving (of een andere spot in Nederland) dan kies je voor kwaliteit. De schoonmakers van dergelijke bedrijven weten precies wat ze moeten doen en hoe ze dat snel gedaan krijgen.
Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie