Waarom een luchtreiniger een goede investering is voor in je thuiskantoor

Waarom een luchtreiniger een goede investering is voor in je thuiskantoor

Redactie Baaz

We werken nog steeds massaal vanuit huis. Velen hebben inmiddels geïnvesteerd in een goede bureaustoel, wifiversterker of koffiezetapparaat, maar er is nog altijd weinig aandacht voor het belang van schone lucht tijdens een werkdag in je thuiskantoor. Dit terwijl we er meer tijd spenderen dan ooit en de binnenlucht vaak veel minder schoon is dan we denken, zo is het tot wel vijf keer meer vervuild dan de buitenlucht. Blueair legt uit waarom dat allerlei vervelende consequenties voor je gezondheid en werkprestaties heeft, en vertelt wat je hieraan kunt doen.

Zo vervuild is de binnenlucht

De meeste kantoorruimtes zijn tegenwoordig uitgerust met een mechanisch ventilatiesysteem, en dat is niet voor niets. De binnenlucht zit namelijk vol vervuilende deeltjes, denk hierbij aan pollen, rook, stof, schimmelsporen, virussen, bacteriën, microplastics en de huidschilfers van je huisdier. Dit kan resulteren in hoofdpijn en vermoeidheid, iets waar we tijdens een werkdag niet op zitten te wachten. Helaas biedt het openzetten van een raampje om de boel door te laten luchten geen soelaas voor de luchtkwaliteit. Het is dus raadzaam om - tussen alle mails, calls en online koffietjes door - af en toe buiten een frisse neus te halen. Heb je een telefonische afspraak waarbij je geen aantekeningen hoeft te maken? Ga dan eens tijdens het bellen een blokje om. Je zult zien dat dit je productiviteit én creativiteit alleen maar ten goede komt. 

Betere werkprestaties

Geen tijd voor een wandeling in de buitenlucht tijdens je werkdag? In dat geval kan een luchtreiniger de binnenlucht zuiveren door de vervuilde deeltjes uit de lucht te filteren. Dat is geen overbodige luxe in je thuiskantoor, want schone lucht zorgt voor een opgeruimd hoofd. Uit een onderzoek van Harvard University uit 2017 bleek dat wanneer de luchtkwaliteit op kantoor werd verbeterd, de productiviteit met 61% toenam. Bovendien toonde dit onderzoek aan dat mensen die in gebouwen werken met betere ventilatie, minder ziekteverschijnselen hebben en een betere slaapkwaliteit. Gelukkig kunnen luchtreinigers bescherming bieden tegen de negatieve effecten van vervuilde lucht en zijn deze apparaten gemakkelijk te installeren. 

Geen vuiltje aan de lucht

De luchtreinigers van Blueair verwijderen 99,97% van de vervuilde luchtdeeltjes met een grootte tot 0,1 micron door een unieke combinatie van elektrostatische en mechanische filtratie, die ze de HEPASilent™ filtratietechnologie noemen. Deze technologie zorgt ervoor dat de lucht snel en efficiënt gezuiverd wordt. Bovendien zijn de producten van Blueair laag in energieverbruik, stijlvol en niet geheel onbelangrijk: stil. Zo kun jij je ongestuurd op je werk concentreren en krijg je geen scheve blikken tijdens een Zoom-meeting. De luchtreinigers van Blueair zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren, dus geschikt voor elk type thuiskantoor – van de zolderkamer tot de keukentafel.  

Minder ziekteverzuim

Het ziet er naar uit dat we voorlopig nog wel even op ons thuiskantoor aangewezen zijn en het zit er tevens dik in dat we ook na corona zo nu en dan vanuit huis werken. Het kan dus geen kwaad om voor jezelf of je werknemers te investeren in een luchtreiniger. Want naast dat we minder snel ziek worden – minder ziekteverzuim - en in staat zijn om optimaal te presteren, beïnvloedt schone lucht ook de kwaliteit van onze slaap. Versleep die luchtreiniger dus af en toe naar de slaapkamer, want een goede nachtrust is van belang om op te laden en ons immuunsysteem sterk te houden. Zo begin jij uitgerust aan je werkdag. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie