Waarom de inrichting van het magazijn belangrijk is voor het succes van je winkel

Waarom de inrichting van het magazijn belangrijk is voor het succes van je winkel

Redactie Baaz

Ga je een winkel beginnen? Of hij nu klein is of juist heel groot, niet alleen de inrichting van de winkel zelf zal bepalend zijn voor je succes. Naast natuurlijk nog heel veel andere factoren, is ook de inrichting van je magazijn een belangrijke factor. Denk niet te snel ‘oh, dit zien de klanten toch niet’ en maak er een rommeltje van. Een rommelig magazijn heeft uiteindelijk namelijk altijd een weerslag op je winkel zelf. En dat is doorgaans geen positieve.

Ga slim om met de ruimte die je hebt

Winkels heb je in alle soorten en maten. Je gaat op zoek naar een formaat dat precies bij je past, een winkel die je in kunt richten naar jouw idee, en waar je genoeg ruimte hebt om precies te verkopen wat je wilt. Let daarbij, dus nog voor je in een winkelpand trekt, ook even op de hoeveelheid magazijnruimte die er bij het pand hoort. Je kunt wel een geweldig mooie en grote winkelvloer hebben, als je geen ruimte hebt om je voorraden in te stallen zal het knap lastig zijn om deze altijd goed gevuld te houden.

Is het magazijn aan de kleine kant, ga dan slim om met de ruimte die je hebt. Kies bijvoorbeeld voor verrijdbare stellingen. Deze kun je dicht op elkaar zetten, en verrijden als je er iets uit wilt halen. Zorg er natuurlijk wel voor dat er nog genoeg ruimte is om de boel te verrijden. Als alles helemaal op elkaar staat gepakt, heb je heel weinig aan je stellingen op wieltjes.

Een goed magazijn hoeft niet duur te zijn

Het opstarten van een winkel is prijzig, zeker als je het goed wilt doen. Het is van groot belang dat je de winkel in kunt richten zoals je dat in gedachten hebt. Dat de inrichting en aankleding past bij wat je uit wilt stralen, bij het publiek dat je wilt bereiken. Daarnaast moet je ook nog eens budget hebben om goederen in te kopen, het pand moet betaald worden, je krijgt te maken met rekeningen voor energie en wellicht ook voor personeel en verzekeringen. Allemaal hartstikke duur. Een beetje bezuinigen op je magazijn lijkt dan ook een logische keuze.

Nu kun je dat ook best doen, bijvoorbeeld door te kiezen voor tweedehands stellingen. Die doen hun werk net zo goed als nieuwe. Let er echter wel op dat je nooit bezuinigt op de functie. Een rommelig magazijn, gaat je uiteindelijk namelijk geld kosten. Goederen kunnen beschadigd raken, of zelfs onvindbaar in de chaos. En dat zie je terug in je omzet, die lager blijft dan hij zou kunnen zijn, en in de extra kosten die dit oplevert. Hoe je het ook doet, zorg er altijd voor dat het magazijn netjes en overzichtelijk is. Dat levert je op de lange termijn alleen maar winst op.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie