Waar moet je op letten bij je nieuwe zakelijke telefoon?

Redactie Baaz
Het leven van een ZZP’er is niet compleet zonder een mobiele telefoon. Waar moet je op letten als je een nieuwe telefoon koopt en wat zijn de laatste trends? Kost een zakelijke telefoon tegenwoordig echt 1.000 euro?

Voor een zakelijke telefoon kom je al snel bij de bekende smartphone fabrikanten zoals Samsung, Apple en Huawei. Het zijn betrouwbare merken met hyper moderne telefoons voorzien van de nieuwste technieken. In de zakelijke markt zijn er afgelopen jaren wat merken bij gekomen. Zo maakt Nokia telefoons met een gebruiksvriendelijk besturingssysteem. Waar moet je op letten bij de aankoop van een nieuwe zakelijke telefoon?

Een telefoon van de top drie is altijd goed

Een smartphone kopen van het merk Apple, Huawei of Samsung is eigenlijk altijd goed. Je kunt het nieuwste model kiezen en dan weet je zeker dat je nog jaren vooruit kunt. De drie topmerken in de smartphonemarkt maken jaarlijks honderden miljoenen telefoons in alle segmenten. Ieder jaar verschijnen er meerdere topmodellen en verschillende mid-range modellen. Daardoor is er voor de ZZP’er in elke prijsklasse wel een Huawei of Samsung telefoon te koop. Wil je de beste deal voor een iPhone? Dan moet je voor een ouder model gaan.

Gebruikers van Apple, Huawei en Samsung hebben nog meer voordeel. Want deze telefoons worden door Nederlandse providers volledig ondersteunt in alle technieken. Dat brengt ons bij het volgende aandachtspunt.

Wi-Fi bellen en 4G bellen

Wanneer je optimaal bereikbaar wilt zijn, dan is Wifi bellen tegenwoordig een must. Vooral voor de ZZP’er die vanuit een volledig geïsoleerd huis werkt. Daar is 3G of 4G soms ver te zoeken. Je bereik wordt veel beter wanneer je via Wifi kunt bellen. De grote providers zoals Vodafone en T-Mobile ondersteunen deze techniek. Koop je een Apple, Huawei of Samsung telefoon? Dan kun je gebruikmaken van deze nieuwe techniek. Bellen via Wifi betekent niets anders, dan dat je telefoon verbinding maakt met het netwerk van je provider via de Wifi verbinding in je huis of op kantoor. Denk niet dat je in het buitenland goedkoper belt via Wifi. Want dat is niet zo. De kosten zijn gelijk aan traditioneel bellen.

Waterdicht of IP68

Een kopje koffie is snel gemorst. Dat kan een flink probleem opleveren als je op het punt staat om een belangrijke pitch te houden voor een miljoenen deal. Een waterdichte telefoon biedt uitkomst. De meeste premium telefoons zijn waterdicht. Ze hebben een IP68 certificering en kunnen tegen water tot 1,5 meter diepte voor 30 minuten lang. Er zijn tegenwoordig ook goedkopere merken met spatwaterdichte telefoons. Je kunt deze toestellen net iets langer gebruiken als het buiten bijvoorbeeld regent. Pas op bij flinke regenbuien.

In één keer afschrijven

In 2019 is het helemaal niet meer nodig om 1.000 euro te betalen voor je zakelijke telefoon. In het middensegment zijn er inmiddels uitstekende alternatieven. Een smartphone tot 450 euro exclusief BTW heeft daarnaast een voordeel voor de beginnende ZZP’er. Je kunt dit toestel in één keer afschrijven. In dit segment vallen erg veel telefoons. Ga je voor een ouder model van Samsung of Huawei of wil je gloednieuw? Er zijn bijvoorbeeld uitstekende zakelijke telefoons van Motorola en Nokia te koop. Beide merken hebben net een zeer aantrekkelijke Android One telefoon gepresenteerd, de Nokia 7.2 en Motorola One Zoom.

Altijd up-to-date

Voor de zakelijke gebruiker is veiligheid van groot belang. Daar speelt Google slim op in met het Android One programma. Vrijwel ieder merk heeft tegenwoordig een Android One telefoon. Dit zijn gebruiksvriendelijke telefoons met het Android One besturingssysteem. Android One is een afgeslankte Android versie en wordt door Google razend snel voorzien van updates. Daardoor is een Android One smartphone eerder up-to-date dan andere telefoons. En dat is wel zo veilig. Nokia, Xiaomi maar ook Motorola maken degelijke Android One telefoons.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie