Vrouwelijke ondernemers in de spotlight tijdens Inspirar Business Support

Vrouwelijke ondernemers in de spotlight tijdens Inspirar Business Support

Redactie Baaz

Vrouwen in de ondernemerswereld zijn vandaag de dag geen uitzondering meer, maar een landelijk evenement voor deze doelgroep is er nog niet. Met Inspirar Business Support brengen Peter van der Waall en zijn team daar verandering in. Tijdens de persbijeenkomst op donderdag 10 september werd meer duidelijk over het evenement.

Inspirar, dat op 16 en 17 maart 2016 plaatsvindt, richt zich op de hoger opgeleide zelfstandige vrouwelijke ondernemer, dat zijn er volgens de organisatoren 225.000 in Nederland. De ambitie van Peter en zijn team is om tijdens deze twee dagen tienduizend vrouwen van deze doelgroep over de vloer te krijgen om hen een unieke mogelijkheid te bieden om zich te laten inspireren, verbinden en hun business te ‘boosten’. Om dit te bereiken vinden er veel activiteiten plaats. Enkele sprekers tijdens het evenement zijn: Peter van Uhm, Carrie Jansen, Jan van Setten, Eelco van Maaren en Willem Verbeke. Daarnaast vinden er ook nog masterclasses plaats die door onder meer Ellen Botman en Josette Dijkhuizen gegeven worden.

Om alvast een voorproefje van de sprekers te geven, was Jan van Setten tijdens de persbijeenkomst aanwezig voor een miniworkshop. Jan gaf het publiek enkele tips:

  • Stel vragen aan je klanten, zo weet je waarom ze bijvoorbeeld geen interesse in je bedrijf hebben.
  • Doe niet zo interessant, maar ben meer geïnteresseerd.
  • Dans met de klant en relax.
  • Neem mensen aan waar je in gelooft.
  • Je hoeft niet ziek te zijn om samen beter te worden.
  • Vraag één keer per week aan je collega’s of klanten wat er beter kan om zo je bedrijf te blijven verbeteren.

Het publiek was zichtbaar gecharmeerd door de tips van Jan en over de manier hoe hij zijn workshop gaf. Als een cabaretier vermaakte hij de aanwezige mensen, hij was druk, maar op een leuke manier, want het publiek moest vaak lachen. Dit belooft veel goeds voor de workshops tijdens het evenement.

Meer dan alleen sprekers

Naast de sprekers en masterclasses is er tijdens het tweedaagse evenement ook de mogelijkheid om onder meer met vakgenoten en deskundige gespreksleiders in discussie te gaan, op de hoogte te komen van nieuwste innovaties op het gebied van mobiliteit en actuele fiscale gevolgen, in gesprek te gaan met gastsprekers en nieuwe zakenrelaties te ontmoeten.

Stichting hulphond

Inspirar heeft zich maatschappelijk verbonden aan Stichting Hulphond Nederland en organiseert tijdens het event een fondsenwervingsactie met als thema ‘Een manager met gevoel, parkeert haar auto voor een goed doel’. Stichting Hulphond Nederland is hét expertisecentrum voor de opleiding van hulphonden voor medische en therapeutische zorg. Iedereen die zijn auto parkeert krijgt een schattige hulphondknuffel mee en de opbrengsten gaan naar de stichting.

Geen traditionele beurs

Volgens Peter is Inspirar geen traditionele beurs, de inspirerende masterclasses, interactieve business paviljoens en meet & greets zorgen ervoor dat het een evenement is waar vrouwelijke ondernemers veel kennis en inspiratie op kunnen doen. Het team wil de komende drie jaar het evenement organiseren. ‘We willen hét event voor vrouwelijke ondernemers worden, dat is onze droom’, vertelt Peter enthousiast.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie