Vrouwelijk management goed voor bedrijven

Vrouwelijk management goed voor bedrijven

Redactie Baaz
De Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) van de Verenigde Naties heeft in een nieuw rapport vermeld dat bedrijven met een gelijke verhouding mannen en vrouwen in het management beter presteren. Wat voegt vrouwelijk management toe aan het bedrijf?

Verhoudingen

De Internationale Arbeidsorganisatie heeft tijdens het onderzoek zo’n 13.000 bedrijven onderzocht in 70 verschillende landen. In zowel Europa als Latijns-Amerika en Azië neemt niet alleen het aantal werkende vrouwen toe, maar ook het aantal vrouwen met een positie in het management.

Het voordeel van vrouwelijk management is dat er onder meer betere productiviteit en creativiteit aanwezig zijn. Dat succes is ook terug te zien in de resultaten van het bedrijf. 75 procent van de onderzochte bedrijven hebben een stijging van de winst tussen de 5 en 20 procent.

LEES OOK: Meer vrouwen in de top? Dat blijft zeker mogelijk!

vrouwelijk management, management, onderzoek, prestatie

Vrouwelijk management

Ondanks dat de resultaten positief zijn, is de missie om te zorgen voor genderdiversiteit op de werkvloer niet afgerond. Vrouwelijk management is namelijk nog steeds lang niet overal aanwezig. Minder dan 30 procent van alle werknemers in hogere managementfuncties en functies waarin je belangrijke beslissingen neemt, is vrouw.

Er zit een daling in genderdiversiteit, maar om echt van gelijke genderverhouding te spreken moet er een verhouding zijn van tenminste 40 procent van het ene en 60 procent van het andere geslacht zijn. Om gelijke genderverhoudingen te realiseren is een groei in vrouwelijk management noodzakelijk.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie