Vraag naar uitzendkrachten neemt toe

Vraag naar uitzendkrachten neemt toe

Redactie Baaz
De vraag naar uitzendkrachten zal in 2011 en 2012 blijven groeien, met name in de industrile sector. Dit blijkt uit jaarlijks onderzoek van ABN AMRO.

Per dag worden er in Nederland ruim 750.000 uitzendkrachten ingezet. Het grootste deel hiervan heeft een aanstelling in de industrie. ABN AMRO verwacht dat de vraag naar flexwerkers in deze sector de komende jaren nog zal toenemen.

De medische sector heeft echter te maken met kostenbesparingen, waardoor het aantal vacatures daalt, aldus de bank. De vraag naar uitzendkrachten is in begin 2011 dan ook gekrompen met ongeveer 20 procent. De vraag naar medewerkers in deze sector zal volgens ABN AMRO op termijn door de vergrijzing weer toenemen.

De groeiende vraag naar flexibele medewerkers zal volgens de bank gepaard gaan met een groei van de omzet in de uitzendbranche van respectievelijk 8 en 7 procent in 2011 en 2012. Het aantal werkzoekenden zal volgens het onderzoek licht dalen, terwijl het aantal vacatures toeneemt. Deze groei zal volgens het onderzoek het sterkst zijn in de private sector en de zorg.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie