Weg met verveling

Voorkom een bore-out op het werk!

Redactie Baaz
Heb je weleens een dipje op het werk? Daar heeft iedereen weleens last van. Toch zijn wij als Nederlanders heel productief vergeleken met andere landen wereldwijd.

Volgens Nederlandse managers met wervingsbevoegdheid vervelen werknemers in Nederland zich gemiddeld 8 procent van de tijd. Bij een veertigurige werkweek betekent dit dat werknemers drie uur per week niet gefocust zijn op hun werk. Dit blijkt uit onderzoek van recruitmentbureau Robert Half onder ruim 2700 managers wereldwijd, waarvan 300 Nederlanders.

Nederland scoort heel goed vergeleken met de andere onderzochte landen. Australiërs spannen de kroon met een percentage van ruim 19 procent. Dit betekent dat zij zich wekelijks bijna één volle werkdag vervelen. Volgens de ondervraagde managers is de grootste reden voor verveling een tekort aan diversiteit in de werkzaamheden. 

Enkele tips om een bore-out te voorkomen:

• Ga na wat de talenten en ambities van je werknemer zijn. Een werknemer die het gevoel heeft dat hij zich actief kan ontwikkelen is automatisch meer gedreven om te verbeteren. 
• Stel samen carrièredoelen op. Een blik op de toekomst werkt vaak bemoedigend. 
• Laat medewerkers kritisch zijn naar zichzelf. Zijn ze nog gelukkig met wat ze doen? Voelen ze zich gewaardeerd? Wat kan er beter? Elke levensfase stelt namelijk zijn eigen, nieuwe wensen. Een jonge vader heeft andere wensen dan een starter op de arbeidsmarkt. 

 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie