Voordelen van het uitbesteden van jouw administratie

Voordelen van het uitbesteden van jouw administratie

Redactie Baaz
Voor een ZZP’er is het bijhouden van een boekhouding in veel gevallen nog wel zelf te doen. Ondernemers met een bv doen er echter beter aan hun administratie uit te besteden. In dat geval wordt een administratie namelijk te ingewikkeld om goed bij te houden, en gaat het bovendien veel tijd kosten. Hieronder lees je meer over de voordelen van het uitbesteden van je boekhouding.

1. Tijdsbesparing

Hierboven werd al aangegeven dat de administratie van een grotere onderneming veel tijd kost om bij te houden. Dit is dan ook een van de belangrijkste redenen om je administratie uit te besteden. Als ondernemer houd je je immers het liefst natuurlijk zoveel mogelijk bezig met het echte ondernemen. Om te kunnen focussen op je corebusiness is het belangrijk zaken waar je minder verstand van hebt bij een andere professional neer te leggen.

Tip: laat je adviseren bij het vinden van een boekhouder. Ga je online op zoek naar boekhouders of accountants, dan vind je deze al snel in grote getale. Geen enkele onderneming is echter precies hetzelfde. Dat een bepaalde boekhouder veel positieve recensies heeft gekregen, hoeft nog niet te zeggen dat die boekhouder ook raad weet met de financiële situatie van jouw bv. Persoonlijk advies bij het vinden van een boekhouder is dan ook geen overbodige luxe. Zo vind je sneller een boekhouder of accountant die actief is in je regio, bekend is met je branche en past bij de grootte van je onderneming.

2. Meer grip op je financiën

Hoe groter je onderneming, hoe belangrijker het wordt je financiële cijfers altijd actueel en inzichtelijk te hebben. Een boekhouder of accountant zorgt hiervoor, en bespreekt ze ook nog eens regelmatig met je. Een grote stap voorwaarts hierbij was de introductie van het online boekhouden. Zowel je accountant of boekhouder als jij beschikken hierbij altijd over dezelfde actuele data. Zo kom je nooit voor financiële verrassingen te staan.

3. Profiteren van belastingvoordelen

Het belastingstelsel in ons land is intussen behoorlijk ingewikkeld geworden. Er gelden voor ondernemers niet alleen veel regels, maar ze worden door de Belastingdienst ook nog eens regelmatig veranderd. Als ondernemer is het haast niet te doen dit allemaal bij te moeten houden. Een boekhouder of accountant is hier echter wel voortdurend mee bezig. Op de hoogte zijn van alles wat er speelt is voor hen dagelijkse kost. Dit levert jou als ondernemer maximaal voordeel op.

4. Minder kans lopen op boetes

Het uitbesteden van je administratie kan je niet alleen geld opleveren, het voorkomt ook boetes. Deze kun je bijvoorbeeld krijgen voor het niet of te laat doen van omzetbelasting, het niet op orde hebben van je administratie, of deze niet minimaal vijf jaar lang bewaren. Een boekhouder of accountant weet precies wanneer iets moet gebeuren, waardoor je geen risico loopt een boete te krijgen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie