Voordelen van een opgeruimde werkplek

Voordelen van een opgeruimde werkplek

Redactie Baaz

Of je nu thuiswerkt, flexwerkt of op een kantoor werkt: het opgeruimd houden van je werkplek biedt vele voordelen. In dit artikel lees je wat de voordelen van een opgeruimde werkplek precies zijn en hoe jij je werkplek opgeruimd kunt houden.

Wat een opgeruimde werkplek te bieden heeft

  • Productiviteit: Een ongeorganiseerde werkplek, waar het aan overzicht ontbreekt, vormt een mentale belemmering om productief aan de slag te gaan. Een opgeruimde werkplek zorgt ervoor dat afleiding wordt geminimaliseerd en je je volledig op je werkzaamheden kunt concentreren.
  • Structuur: Een rommelige werkplek leidt er bovendien toe dat je regelmatig naar de juiste documenten moet zoeken. Een geordende werkplek, zorgt ervoor dat je altijd weet waar je alles kunt vinden en niet meer onnodig tijd verliest.
  • Lager stresslevel: Een chaotische werkplek zorgt voor meer onrust in je hoofd. Ook als je niet van nature een ‘stresskip’ bent, geldt: een opgeruimde werkplek, creëert ruimte in je hoofd.

Hoe je je werkplek opgeruimd kunt houden

  • Berg papieren op: Zorg dat er voldoende opbergplek is voor al het papierwerk, bijvoorbeeld in een archiefkast. Papierwerk stapelt zich immers vaak als eerste op. Door dit te organiseren, kun je iedere werkdag afsluiten door alles op te bergen. Zo start je je nieuwe werkdag met een opgeruimde werkplek!
  • Plaats alleen noodzakelijk dingen op je bureau: Berg naast papierwerk ook andere items op die je niet de hele dag door of zelfs dagelijks gebruikt. Deze items zorgen enkel voor onnodige ruis. Zorg ervoor dat je benodigdheden wel bij de hand hebt, maar niet in het zicht.
  • Werk kabels weg: Waar apparatuur is, zijn kabels. Kabels toveren elke georganiseerde werkplek om in een chaos. Probeer kabels zo goed mogelijk weg te werken door middel van kabelbinders. Ook kun je gebruik maken van de speciale kabelgoten of kabelslangen van Stekkerblokkenshop.nl.
  • Leeg de prullenbak: Als je bezig bent met organiseren en opruimen, vergeet dan niet om regelmatig de prullenbak te legen. Op die manier voorkom je nare geurtjes en een onrustig ogende prullenbak die uitpuilt van de rommel!
Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie