Voordelen van een achteruitrijcamera voor camper

Voordelen van een achteruitrijcamera voor camper

Redactie Baaz

Gefeliciteerd! Jij hebt jouw eerste camper gekocht! Een behoorlijke investering, al is het het geheel waard. Jij zult de komende jaren heerlijk kunnen reizen en verblijven in jouw mini-huisje. Begrijpelijk dat jij de camper zo lang mogelijk onbeschadigd wilt houden. Maar hoe doe je dat? Het rijden met een camper is immers niet altijd even gemakkelijk.

Voornamelijk tijdens het achteruitrijden kan een camper het zicht voor de bestuurder behoorlijk beperken. Dankzij een achteruitrijcamera zal de bestuurder meer overzicht hebben als de camper zich naar achteren beweegt. De camera helpt een overzicht te creëren van de situatie achter de camper, zodat ieder paaltje, steentje of persoon tijdig gezien wordt.

Ruim aanbod

De achteruitrijcamera’s zijn al langere tijd op de markt verkrijgbaar. Toch verwacht men dat deze achteruitrijcamera’s voornamelijk voor normale auto’s bestemd zijn. Inmiddels is dat allang niet meer zo! Ook achteruitrijcamera’s voor de campers zijn een groot succes geworden. Zodra jij op het internet ‘achteruitrijcamera draadloos’ intoets, zul jij overspoeld worden met aanbiedingen en prachtige camera’s. Door het grote succes is het kleine aanbod aan camper achteruitrijcamera’s inmiddels uitgegroeid tot een ruim aanbod. De camera’s zijn van enkele tientjes tot honderden euro’s verkrijgbaar. 

Nachtzicht

Overdag kan het al een uitdaging zijn om met een camper een goed overzicht te krijgen van de omgeving. Als dit overdag al een probleem is, is dit ’s avonds vrijwel onmogelijk. Gelukkig bieden de achteruitrijcamera’s een nachtzicht. Diverse achteruitrijcamera’s voor campers bieden de optie nachtzicht in combinatie met een goede CCD lens. Hierdoor zul jij alles en iedereen tijdig inzicht hebben, zodat een aanrijding of botsing voorkomen wordt.

Financieel voordeel

Een camper is een behoorlijke investering. Hierdoor zijn de reparaties ook vaak zeer prijzig. Na een botsing of aanrijding is een beurt bij de garage vaak geen pretje. Door de achteruitrijcamera zullen veel botsingen en aanrijdingen voorkomen worden door het verbeterde zicht. De camper zal hierdoor onbeschadigd blijven, waardoor jij voorlopig niet langs de garage hoeft te gaan voor een reparatie. De investering zal financieel gezien altijd lager liggen dan een reparatie bij de garage. Kortom: jij kunt genieten van een groot financieel voordeel!

In je eentje op pad!

Door het beperkte zicht met een camper is er vaak een tweede persoon nodig die jou naast de auto instructies kan geven bij het inparkeren of verplaatsen van de camper. Als bestuurder is jouw zicht immers zeer beperkt. Door de achteruitrijcamera set heb jij als bestuurder voldoende overzicht om de camper zonder hulp te parkeren of verplaatsen. Hierdoor kun jij ook probleemloos alleen op pad, aangezien de instructeur niet langer nodig is!

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie