Voor meeste MKB-ers volstaat gratis office-pakket

Voor meeste MKB-ers volstaat gratis office-pakket

Redactie Baaz

Negen van de tien ondernemers gebruikt het Office-pakket van Microsoft op zijn pc's. Waarom?Die vraag kun je stellen nu maar liefst twee prima - gratis - alternatieven beschikbaar zijn gekomen.

Innoveren met ict betekent niet alleen 'sexy' snufjes toepassen, maar ook slimme keuzes maken in je 'lopende automatisering' waardoor je veiliger en goedkoper werkt dan de concurrent. Zo houd je budget over voor werkelijke (ict) innovaties.

Tot de lopende automatisering behoort uiteraard de kantoorsoftware. Zo'n beetje iedere pc moet erover beschikken om zijn gebruiker productief te maken.
Microsoft bestempelt zijn nieuwste Office-pakketten iedere keer als een 'geweldige stap voorwaarts' ten opzichte van de vorige versie, waarmee de gebruiker ng productiever wordt, maar dat is behoorlijk overdreven. Negen van de tien vernieuwingen die Microsoft in de Office-reeks introduceert worden door gebruikers of genegeerd (spontaan verschijnende werkbalken) of zelfs uitgeschakeld (pratende hondjes).

Microsoft SharePoint
Er zitten wel degelijk enkele zaken in de nieuwste versies van Microsoft Office die werkelijk handig uitpakken. Denk aan het online delen van documenten met SharePoint, een internet-prikbord dat je kunt huren. Maar voor negen van de tien mkb-ondernemers gaat zo'n stap nu nog te ver. Daar zitten de collega's maximaal tien meter van elkaar vandaan en valt op andere manieren veel makkelijker winst te behalen met ict-innovatie.

Microsoft vindt het vast niet leuk, maar de meeste ondernemers van kleine bedrijven stellen slechts beperkte eisen aan hun kantoorsoftware. Ze willen een verzorgde brief kunnen opstellen, een ad-hoc (voor)calculatie doen. Alle andere, meer structurele zaken, kun je immers beter in een of andere database-manager doen, of ander gespecialiseerd pakket voor ERP, CRM of ander relatiebeheer.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie