Voor het eerst in een maand geen vertraging bij pakketdiensten voorspeld

Voor het eerst in een maand geen vertraging bij pakketdiensten voorspeld

Redactie Baaz

De Nederlandse postbezorgingsbedrijven hebben de pakketdrukte weer onder controle. In week 50 doet een gemiddeld pakketje er precies een dag over van pick-up tot delivery. Daarmee lijkt de decemberdrukte bij de bezorgdiensten, die dit jaar toch al opvallend meeviel, voorlopig weer voorbij. Dit blijkt uit de Pakketradar: een data-analyse van transport management service Wuunder.

Gemiddeld was afgelopen week slechts 7 procent van de pakketten vertraagd. De week daarvoor (week 48), één van de drukste pakket-weken van het jaar, was één op de vijf (18%) pakketjes vertraagd. Van de vorige week verstuurde pakketten was afgelopen maandag 2,7 procent nog niet bezorgd.

Vertragingen in Groningen, Zeeland blijft buiten schot

Inwoners uit de provincie Groningen moesten vorige week het langst wachten op hun pakket. Van alle pakketten die in deze provincie afgeleverd moesten worden, was 10 procent vertraagd. De minste kans op een vertraagd pakketje hebben de inwoners van Zeeland. In deze provincie werd meer dan 95 procent netjes binnen een dag bezorgd.

Jeroen Gehlen, co-founder bij Wuunder: “Het lijkt erop dat de last minute online shoppers er dit jaar goed vanaf komen. In de dagen voor de kerst zijn pakketten gemiddeld gewoon de volgende dag in huis. Dat is een enorme prestatie voor deze pakketbezorgers, die mede door de pandemie te maken hebben met een bestelpiek én personeelstekort. Vorige week zagen we de levertijden nog lichtjes oplopen, maar het is duidelijk dat iedereen bij de bezorgdiensten alles op alles heeft gezet om vertragingen te beperken. Dat verdient grote complimenten.”

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie