Volvo roept half miljoen auto's terug

Jordi Smit
Autofabrikant Volvo roept wereldwijd een half miljoen dieselauto's terug. Het kwam er namelijk achter dat een onderdeel in de motor kan smelten of vlam kan vatten.

Auto inleveren

Het gaat in Nederland om 37.000 auto's die tussen 2014 en 2019 uit de fabriek zijn gekomen. Volvo-rijders met een V40, V60, V70, S80, XC60 en XC90 moeten de auto tijdelijk weer inleveren. Bovendien stuurt Volvo binnenkort een brief met extra informatie over het incident en de mogelijke risico's.

LEES OOK: Automerk MG komt na 15 jaar terug

Woordvoerder Volvo

Een woordvoerder van het automerk vertelt aan de NOS dat het om een preventieve terugroepactie gaat en dat er nog geen incidenten zijn voorgevallen. Mocht de Volvo-rijder het gevoel hebben dat er iets mis is met de auto, moet hij direct naar een Volvo-garage komen om de bolide te controleren.

Terugroepactie Volvo

Het zou overigens uitsluitend gaan om auto's met een viercilinder motor. Volvo roept dit jaar niet voor de eerste keer een eigen auto terug. Aan het begin van het jaar deed het automerk dit al met 219.000 auto's, die gebouwd waren tussen 2015 en 2016, wegens brandgevaar.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi