Volkswagen ID.3: kijkje in de toekomst

Jordi Smit
De inschrijvingen voor de Volkswagen ID.3 zijn nog niet zo lang geopend, maar inmiddels staat de teller al op 10.000 stuks. Aan interesse dus geen gebrek. Hoe ziet de samenstelling van de auto eigenlijk eruit?

Specs Volkswagen ID.3

De 1St Edition, de eerste 30.000 geproduceerde Volkswagen ID.3, heeft een accu met een capaciteit van 58 kWh en een WLTP-bereik van 420 kilometer. De auto's die volgen hebben een capaciteit van 45 kWh en 77 kWh. Respectievelijk komen deze auto's 330 en 550 kilometer ver tot de volgende oplaadpaal.

Volledig CO2-neutraal

Volkswagen produceert de Volkswagen ID.3 naar eigen zeggen volledig CO2-neutraal: van materiaal tot eindproduct. De uitstoot die onvermijdelijk is bij de productie van een elektrische auto, compenseert Volkswagen met klimaatbeschermingsprojecten. Ook recyclet de autofabrikant zoveel mogelijk onderdelen.

LEES OOK: Volkswagen Touareg V8 TDI komt naar Nederland

Producties Volkswagen ID.3

De producties van de modellen starten eind dit jaar in Zwickau. Volkswagen levert de eerste auto's in de zomer van 2020 uit en gebruikt een vanafprijs onder de € 40.000,-. Het inschrijven vindt plaats via de website van Volkswagen. Ook kun je hier terecht voor meer informatie.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi