Voetbal bedreigt bedrijfsnetwerken

Redactie Baaz
Het Wereldkampioenschap Voetbal in Zuid-Afrika bedreigt de stabiliteit van veel bedrijfsnetwerken, waarschuwt IT-provider Easynet.

Aangezien veel wedstrijden tijdens kantoortijd worden gespeeld, is de kans volgens Easynet Global Services groot dat medewerkers via zogenoemde live streaming op hun kantoor-pc de wedstrijd volgen. Applicaties, e-mail- en websystemen zullen daardoor volgens de IT'er waarschijnlijk trager werken of vastlopen.

Easynet schat dat het streamen van een wedstrijd op een pc tussen de 800 Kbps en 1,5 Mbps aan brandbreedte verbruikt. De meeste bedrijfsnetwerken hebben een maximale capaciteit van 100 Mbps, waarvan bedrijven ongeveer de helft gebruiken voor het dagelijkse dataverkeer. Dit betekent dat als dertig medewerkers een wedstrijd streamen, het netwerk al is overbelast.

'Bedrijven doen er goed aan te overleggen met hun netwerkproviders om er zeker van te zijn dat wedstrijden van het Nederlands elftal geen invloed hebben op de continuïteit van de bedrijfsvoering', zegt Koen Vanpraet, directeur Sales en Marketing van Easynet. 'Door prioriteiten toe te kennen aan zakelijk dataverkeer, kunnen ze voorkomen dat het WK gevolgen heeft voor de belangrijkste bedrijfssystemen.'

Als tips stelt Easynet dat het slim is een tv in een vergaderkamer te zetten, om medewerkers de mogelijkheid te bieden de wedstrijd te bekijken. 'Blokkeer toegang tot websites met videostreams op de kantoor-pc’s. Zorg voor flexibele werktijden, zodat medewerkers hun afspraken rondom de wedstrijden kunnen plannen. Stel een plan op voor netwerkstoringen, bijvoorbeeld door tijdelijk extra bandbreedte bij te schakelen of alternatieve oplossingen te gebruiken, zoals mobiel breedband.'

Bron: Easynet Global Services

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie