Vodafone lanceert BlackBerry Storm2

Vodafone lanceert BlackBerry Storm2

Redactie Baaz
Vodafone en fabrikant RIM lanceren de BlackBerry Storm2 in zeven Europese landen, waaronder Nederland.

Vanaf vandaag kun je hem krijgen: de BlackBerry Storm2-smartphone. Volgens de fabrikant is onder meer de aanraakschermfunctie verbeterd en zijn er meer opties voor gemakkelijker contact krijgen met andere gebruikers of dingen die je interesseren.

Model 9520, zoals het typenummer van de Storm2 luidt, heeft het besturingssysteem BlackBerry OS 5 meegekregen. Samen met nieuwe touchscreentechnologie zou je gemakkelijker bij je applicaties kunnen en zou typen op het virtuele schermtoetsenbord lichter zijn.

Display

Het zogenaamde capacitieve display zelf heeft een resolutie van 360 x 480 pixels (184 ppi). Het toestel ondersteunt umts/hspa (2100 MHz), quadband (Edge, gprs, gsm) en wifi-802.11b/g. De ingebouwde 3,2-megapixelcamera heeft ook een videofunctie.

Het ingebouwde geheugen is 2 GB, maar dit kun je tot 16 GB en later 32 GB uitbreiden met een microSD/sd(hd)-geheugenkaart. Een 3,5-millimeterkoptelefoonaansluiting en Bluetooth-2.1 maken het aansluitingenscala compleet. BlackBerry stopte er bovendien een gps-antenne in.

Batterij

De 1400-mAhr-batterij zou het tot zes uur gesprekstijd uithouden, of 280 uur stand-by kunnen staan. De BlackBerry Storm2 is samen met een Vodafone-2-jaarabonnement verkrijgbaar vanaf ongeveer 40 euro per maand.

Info: www.blackberry.com/storm

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie