VMware onthult nieuw virtualisatieaanbod voor het MKB

Redactie Baaz
VMware, naar eigen zeggen wereldleider op het gebied van virtualisatie, kondigde onlangs de introductie aan van drie nieuwe VMware Infrastructure-pakketten voor bedrijven in het midden- en kleinbedrijf.

De nieuwe productbundels stellen IT-beheerders en besluitvormers binnen kleine en middelgrote bedrijven volgens de fabrikant in staat om op eenvoudige wijze een virtuele infrastructuur op te zetten.

Virtualisatie
In een gevirtualiseerde omgeving draaien applicaties niet lokaal op iedere PC apart, maar vanaf een centrale server. VMware legt uit dat virtualisatie bedrijven in staat moet stellen om de kosten en complexiteit van IT te verminderen. Voor bedrijven in het midden- en kleinbedrijf houdt dit in dat bestaande investeringen in IT beter worden gebruikt. Daarnaast biedt virtualisatie volgens VMware zakelijke voordelen, zoals uitwijkmogelijkheden, betere beschikbaarheid van programma's, vereenvoudigd IT-beheer en minder energiekosten. Volgens marktonderzoekbureau The Yankee Group zal het aantal implementaties van virtualisatietechnologie binnen bedrijven in het MKB met minder dan 100 servers of 1.000 werknemers de komende twee jaar verdubbelen.

MKB-toepassingen
Nieuwe toepassingen en functies van VMware Infrastructure waarmee VMware mikt op bedrijven in het MKB zijn:
- VMware ESX Server 3i is verkrijgbaar in de vorm van firmware die is ingebed in de serversystemen van belangrijke OEM-leveranciers of als standalone product. De firmware moet klanten in staat stellen om op eenvoudiger en snellere wijze virtualisatie binnen de bedrijfsomgevingen toe te passen.
- VMware Guided Consolidation moet bedrijven helpen om sneller over te stappen van fysieke servers naar virtuele infrastructuren met behulp van een wizard die fysieke servers identificeert die voor consolidatie in aanmerking komen, deze vervolgens in virtuele machines omzet en onderbrengt op een VMware ESX Server- of VMware Server-host.
- VMware Update Manager draagt zorg voor de automatisering van het patch- en updatebeheer voor VMware ESX Server-hosts en virtuele machines. Hierdoor hoeft men niet meer handmatig bij te houden wat de patchstatus is van verschillende computers.

De nieuwe VMware Infrastructure-pakketten komen naar verwachting nog dit jaar uit. De prijzen van de "acceleration kits", zoals de pakketten genoemd worden, variren tussen 2.100 en 10.000 euro.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie