Vind de beste HR professional

Vind de beste HR professional

Redactie Baaz

Hoe ga je als ondernemer om met de uitdagingen rond de in- en uitstroom van het personeel? En hoe krijg ik de juiste HR manager op de juiste plek? Als bedrijf is het een behoorlijke uitdaging om de beste HR professional in te huren, aangezien het vinden van de geschikte kandidaat veel tijd en inspanning kost. Bovendien blijft het vakgebied van Human Resources zich continu ontwikkelen, waardoor een goede HR-manager die voor de goede expertise en sturing beschikt onmisbaar is. Compagnon bemiddelt tussen werkgevers en kandidaten met een uitgebreid netwerk. Zo heb je als ondernemer toegang tot de volledige top in HR. 

 

Laat je organisatie groeien met de beste HR-professional

Het succes van je organisatie valt of staat met het personeel. Welke eigenschappen heeft een HR manager nodig om jouw onderneming naar een hoger niveau te tillen? We zetten vijf belangrijke eigenschappen op een rij:

1. Begrip van je organisatie

Voor het nemen van belangrijke beslissingen is het van belang dat een HR manager begrijpt hoe de bedrijfsprocessen in jouw organisatie verlopen. De HR professional weet welke doelen behaald moeten worden en welke strategie hiervoor nodig is. Hierbij signaleert hij of zij kansen om de beste koers te bepalen. 

2. Overzicht in helicopterview

Zodra de strategieën en doelen duidelijk zijn, is het behouden van overzicht prioriteit. Bij het invullen van de HR vacatures is het dus van belang dat de HR manager over een helikopterview beschikt. Hij of zij behoudt de rode draad in het beleid, zodat de taken voor iedere werknemer helder blijven. In de helikopterview onderscheidt de HR professional bovendien hoofdzaken van bijzaken. 

3. Interesse in de werknemers

Als HR manager is het belangrijk dat hij of zij weet wat er leeft op de werkvloer. Werknemers moeten hun verhaal kwijt kunnen bij de HR manager, zodat zij zich goed voelen binnen de onderneming. Een goede HR professional inspireert de medewerkers en biedt ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. 

4. Weloverwogen besluiten nemen

Binnen Human Resources is het onvermijdelijk dat er besluiten genomen moeten worden, die soms niet voor iedereen positief uitpakken. Een professionele HR manager maakt besluiten die tegenstand kunnen opleveren. Hierbij vindt de professional een balans tussen strategie en inlevingsvermogen. 

5. Zelfreflectie

Een goede HR manager blijft altijd kritisch op zijn of haar eigen handelen. Feedback van anderen neemt hij of zij aan om vervolgens in het werk toe te passen. Met een open houding blijft de HR manager zich ontwikkelen als persoon. Dit leidt niet alleen tot groei van de HR professional, maar ook van de onderneming. 

De specialist in HR binnen jouw regio

Het aantrekken van de beste HR managers is doorgaans niet eenvoudig. Zo is zeker 85 procent van de HR professionals niet op zoek naar een andere baan. Door het inschakelen van Compagnon bij het invullen van vacatures heb je echter de beschikking over het grootste HR netwerk van ons land. Of het nu gaat om een vaste of interim HR professional, een starter of een senior: Compagnon zorgt dat je met de juiste HR manager in contact komt. Bovendien is Compagnon werkzaam in heel Nederland met vestigingen in onder andere Zoetermeer, Amsterdam, Utrecht en Den Bosch. Zo profiteer je van een breed netwerk aan professionals die zich bevinden bij jou in de regio.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie