Vijf tips om je dag goed te beginnen
Begin je dag goed met deze tips

Vijf tips om je dag goed te beginnen

Redactie Baaz

Je dag goed beginnen is heel belangrijk. Sta vroeg op en laat die snooze-knop achterwege. Vijf tips om je ochtendritueel te veranderen en je dag beter te starten.

Ontbijt

Iedereen weet dat ontbijten belangrijk is, het is je brandstof voor de dag. Toch ontbijt lang niet iedereen. Doe dit vanaf nu wel. Je zult merken dat je ’s ochtends meer energie hebt en de dag beter doorkomt. Het hoeft geen hele maaltijd te zijn, maar bijvoorbeeld een lekkere gezonde fruitsmoothie met een bruine boterham met kaas is al voldoende. Je kunt ook kiezen voor een kommetje yoghurt met een appel en muesli en een glas lauw warm water.

Vaste tijd opstaan

Bepaal voor jezelf een vaste tijd om op te staan. Dit is belangrijk, omdat je lichaam hieraan went. Zo ontwikkel je een natuurlijke wekker. Je zult sneller rond dat tijdstip wakker worden en de kans op verslapen verklein je hierdoor. Sta bijvoorbeeld een uur voordat je de deur uit moet op, om zo de dag rustig te beginnen. Kijk even het nieuws, lees de krant en maak een lekker ontbijtje.

Niet meer snoozen

Stop met snoozen en volg bovenstaande tip op. Zet je wekker dus niet meer een half uur voordat je het bed uit moet, maar zet hem iets later en sta meteen op. Leg desnoods je wekker iets verder weg, zodat je wel op moet staan. Het ‘ik wil nog even blijven liggen’ verbetert het opstaan niet.

Favoriete muziek

Heb je een favoriet liedje waar je blij van wordt? Zet ‘m op tijdens het aankleden. Je wordt er vanzelf vrolijker van en het geeft je meer positieve energie. Je kunt bijvoorbeeld ook een ‘happy playlist’ maken. Zet hier alle nummers in die jij leuk vindt en speel deze ’s ochtends af. De kans is groot dat je met een grote glimlach naar het werk gaat.

Frisse lucht

Een wandeling op z’n tijd kan heerlijk zijn. Sta wat eerder op en maak een kleine wandeling van een kwartier. De frisse lucht op de vroege ochtend zal je zeker ten goede komen. Heb je een drukke dag gehad gisteren? Een wandeling is ook goed om je hoofd leeg te maken, zo begin je de nieuwe werkdag weer fris en fruitig. Ligt je werk dicht in de buurt? Pak dan de fiets of ga lopend. Moet je met het openbaar vervoer? Loop of fiets naar het station of de bushalte. Probeer de dag zo sportief mogelijk te beginnen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie