Vijf tips om de vrijdag productief door te komen
Vrijdag opruimdag!

Vijf tips om de vrijdag productief door te komen

Redactie Baaz
Hoe zorg je dat je vrijdagmiddag met een tevreden gevoel een productieve dag afsluit en zorgeloos het weekend ingaat? Vijf tips.

Tip 1: Haal de to-do-list tevoorschijn

Een opgeruimde ondernemer heeft voor ogen wat hem tijdens de week te doen staat. Vrijdagochtend is het perfecte moment om je takenlijst nog eens onder de loep te nemen. Welke klanten moet je nog even bellen of mailen en welke taken schuiven door naar maandag? Waarschijnlijk stuit je op talloze onafgeronde zaken die je eigenlijk al voltooid had willen zien. Dat is ondernemen: er is altijd meer te doen dan een mens redelijkerwijs in een week kan doen. Je op vrijdagmiddag heel druk maken heeft weinig zin en verpest ook nog eens een zorgeloos weekend. Bedenk rustig wat je vandaag nog gedaan kunt krijgen en maak aan het einde van de dag een plan voor de volgende week. Wat zijn je (haalbare!) targets, wie moet je daarvoor inschakelen en op welke dagen ga je dat doen? Zet alles op papier en je begint je weekend met een opgeruimd gevoel.

Tip 2: Focus je op de maandagochtend

Je weekend zonder werkstress doorbrengen is makkelijker wanneer je weet dat alles voor de maandagochtend al is voorbereid en geregeld. Om te voorkomen dat je zondagavond toch nog je werkmail opent, is het een aanrader om je eerste afspraak voor maandagochtend alvast voor te bereiden.

Tip 3: De bezem erdoor

Trek je vrijdagmiddag met een rommelig gevoel de deur achter je dicht, dan is de kans groot dat je dat gevoel tijdens het weekend niet meer kwijtraakt. Kortom: tijd om op te ruimen! Schoon je mailbox op en archiveer belangrijke post, werk jezelf door die stapel papier op je bureau, gooi zoveel mogelijk weg en handel de rest zo snel mogelijk af. Jouw doel voor vandaag: een leeg bureau, een lege mailbox en een up-to-date administratie.

Tip 4: Gun jezelf wat extra’s

Op veel werkplekken verschijnen op vrijdagmiddag de kroketten, luxe broodjes en andere lekkernijen op de kantinetafel. Niet voor niets: na een week hard werken mag je jezelf en je werknemers best wat extra’s gunnen. Een klein gebaar dat ervoor zorgt dat jij en je personeel het laatste restje werkzin opvissen om van de vrijdagmiddag nog iets te maken.

Tip 5: Laat je niet verleiden

Vandaag staat je telefoon niet alleen roodgloeiend met vragen van klanten, partners en medewerkers, ook vrienden en familie zien de vrijdag als ultiem moment om de weekendplannen door te spreken. Laat je niet afleiden door deze belletjes, sms’jes en mailtjes: jij bent nog even aan het werk. Wil je je wel alvast aanmelden voor de vrijdagmiddagborrel? Gebruik daar dan de lunchtijd voor.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie