Vijf situaties waarbij je voor een huurauto kiest

Vijf situaties waarbij je voor een huurauto kiest

Redactie Baaz

De autoverhuurbranche in Nederland is booming. Dat komt onder meer omdat de grootste speler op dit gebied slimme manieren hanteert om de prijzen te drukken. Maar ook omdat steeds meer mensen incidentele autohuur prevaleren boven een eigen exemplaar. In welke situaties huur je dan een auto? Vaker dan je denkt. 

Vakantie of citybreak vlakbij Nederland

Hamburg, Antwerpen, Kopenhagen: allemaal steden dichtbij die je graag wilt ontdekken. Liefst met een groep vrienden. In plaats van te vervallen in discussies over de bijkomende autokosten naast de brandstof van een privéauto, huur je gezamenlijk een wagen om administratieve rompslomp te vermijden. Verzekering, belasting en onderhoud vallen immers binnen de huurprijs. Die deel je door het aantal deelnemers en daarmee is het klaar. Hoe kom je bij de voordeligste autoverhuurder terecht? Simpel: woon je in Leiden, dan hanteer je de zoekterm autoverhuur leiden. En zie je in één oogopslag alle aantrekkelijke opties. 

Verhuizing en/of verbouwing

Autohopper verhuurt ook busjes en aanhangers, en dat is fijn om te weten voor diegenen die een verhuizing dan wel verbouwing op de agenda hebben staan. Met een busje en wat sjouwhulp spaar je geld voor een verhuisdienst uit en ook bij het vervoeren van balken, gereedschap en gipsplaten is een huurbusje de meest comfortabele optie. 

Een letterlijk grote aankoop

De lage huurprijzen van auto's alsmede het bedrag dat je jaarlijks uitspaart zonder auto, biedt weer ruimte voor aankopen die soms letterlijk groot van proportie zijn. Een piano, een antieke kast van een Franse brocante die niet uit elkaar kan, een motor of fiets: ze passen meestal allemaal in het busje dat je huurt. 

Kinderuitje

Viert je zoon of dochter een feestje graag op een andere locatie dan de eigen huiskamer? Menig kinderevenement vindt plaats op een aantal kilometers rijden en met zo veel kinderen is een personenauto dan niet afdoende. Het busje biedt uitkomst: je laadt zo'n tien kinderen in en vervoert ze veilig naar een pretpark, dierentuin of klim-bos. Dat is ook een fijn idee voor de andere ouders: hun kroost een dagje weg en ze hoeven niet eens te chaufferen. 

Optreden

Een klassieke situatie waarbij een busje met dubbele cabine wordt gehuurd is een optreden van een groep podiumkunstenaars. Bands, toneelgezelschappen, ze hebben allemaal baat bij de scherpe tarieven van autoverhuur omdat de gages vaak aan de lage kant zijn. Artiesten maken er daarom veelvuldig gebruik van en zeker op vrijdagmiddagen worden de snelwegen bevolkt door creatievelingen die op pad zijn naar alweer een nieuw avontuur - soms ook richting buitenland.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie