Vijf redenen om goud te kopen

Redactie Baaz
12 september 2018: Henry Dole en zijn collega’s zijn al heel de dag bezig met het graven naar goud. 500 meter diep zitten ze onderhand in de Bèta Hunt-mijn in Australië. Half 6 was het al. Ze zouden eigenlijk maar tot 5 uur doorgaan met graven, maar net voordat de mannen met al hun apparatuur de terugweg wilden inzetten, vond Dole een stuk goud. Mooi om de dag mee af te sluiten dacht hij. Het was alleen erg lastig het uit de muur te hakken. Later realiseerden ze dat dit kwam doordat het klompje goud niet zo klein was dan verwacht.

Uiteindelijk kwamen de mannen die dag met meer dan 200 kilo goud naar boven. Dit zou meer dan 10 miljoen dollar hebben gekost. De gebeurtenissen kunnen zorgen voor een opstoot van de goudmarkt. Nu is het in het bezit zijn van goud natuurlijk harstikke mooi, maar net als Dole en zijn mannen gaat natuurlijk niet iedereen die goud wil in een mijn van 500 meter diep kruipen. Om toch goud in bezit te krijgen, is goud kopen de beste oplossing.

Maar waarom zou je goud kopen? Omdat het zo mooi is? Dat kan natuurlijk! Je kan er zelf mooie sieraden mee maken. Wat tegenwoordig populair is, is het investeren in de goudmarkt. Dit kan later mogelijk met winst worden doorverkocht. Maar waarom zou je in deze markt investeren? Hier vijf redenen waarom dit ook voor jou een goed idee is.
 

  • Het goud bestaat echt.
  • De markt wordt alleen betreden door serieuze personen.
  • Goud wordt nog steeds gevonden.
  • Koop het online of elders.
  • Goud wat je koopt, is veilig opgeslagen.

Het goud heeft een fysiek bestaan

Goud is een fysiek iets. Dit is anders dan bijvoorbeeld de cryptomarkt. Het goud wordt nog vaak gebruikt voor onderzoeken en het maken van bijvoorbeeld sieraden. De vraag blijft dus constant. Dit zorgt voor een stabielere markt. Naar cryptovaluta is fysiek geen vraag. Daarom kan die markt ineens in elkaar storten. Bij het investeren in goud ben je dus een stuk zekerder van je geld. Nu is het nadeel dat het wel lang kan duren voordat de goudwaarde redelijk is veranderd. Je moet dus wel geduld hebben als je deze markt betreedt.

Betaal een minimumbedrag

Door het instellen van zo’n startbedrag voorkom je dat er mensen zonder iets van de markt af te weten erin gaan investeren. Zo voorkom je ook dat het goud ineens minder waard kan worden. Het startbedrag ligt meestal rond € 450,- voor 10 gram goud.

Goud wordt vandaag de dag nog steeds gevonden

Net zoals Dole en zijn mannen zijn er nog steeds veel goudzoekers die duizenden euro’s of dollars verdienen aan het vinden van goud. Hierdoor blijft er nieuw goud bijkomen. Hierdoor blijft goud altijd in dezelfde prijsklasse zitten.

Koop online of elders

Om goudbaar te kopen kan je naast het online te kopen het op allerlei markten en in winkels vinden. Met goede onderhandelingen kan je misschien je voordeel hieruit halen. Om online te kopen moet je eens kijken op Doijerkalff.nl. Zij hebben al jaren ervaring in het verkopen van goud. Het fysiek goud kopen bij hen word je erg makkelijk gemaakt. Na het invullen van enkele persoonlijke gegevens, kan het investeren in goud beginnen.

Veilig opgeslagen

Het goud wat je online koopt bij doijerkalff.nl wordt in een van de meest veilige bunkers van Nederland opgeslagen. Zo kan je zonder je druk te maken dus veel uitgeven aan goud.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie