Vierde Range Rover-familielid maakt opwachting

Vierde Range Rover-familielid maakt opwachting

Redactie Baaz
Land Rover creëerde in 1970 het segment van luxe SUV’s met de lancering van de originele Range Rover.

​Bijna een halve eeuw later zet Land Rover de innovatiedrang door met de introductie van het vierde lid van de Range Rover-familie: de Velar. De onthulling vindt plaats op 1 maart. 

Elegante eenvoud, een visueel krachtige benadering en state-of-the-art technologie zijn volgens de makers de kenmerken van de nieuwe Range Rover Velar. 'We call the Velar the avant garde Range Rover. It brings a new dimension of glamour, modernity and elegance to the brand. The Range Rover Velar changes everything', zegt Land Rover Chief Design Officier, Gerry McGovern. 

Duurzame materialen in Land Rover Velar

De Velar is voor alle soorten terrein en maakt gebruik van duurzame materialen en geavanceerde technologie. Op deze manier geeft de Velar een vervolg aan Land Rover’s drang om Above and Beyond te gaan. 

De naam Velar (spreek uit als vel-ar) dateert uit de jaren ’60 van de vorige eeuw toen de eerste Range Rover-prototypes werden gebouwd: de pioniers van het luxe SUV-segment. 

Toen de ontwikkelingsengineers de ware identiteit van de 26 prototypes van de Range Rover wilden verbergen, kozen ze voor de naam Velar, afgeleid van het Latijnse velare dat ‘sluieren’ of ‘bedekken’ betekent.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie