Vier voordelen van een glazen schuifwand in jouw overkapping

Vier voordelen van een glazen schuifwand in jouw overkapping

Redactie Baaz
Niet iedereen koopt dagelijks een overkapping. En al helemaal niet een overkapping met daarin glazen schuifwanden. Toch is dit een échte aanrader. Heb je bij jouw huis nog geen overkapping, veranda of kapschuur staan? Dan is het bij de overweging deze te nemen geadviseerd om ook de glazen schuifwanden te overwegen. Waarom? Dat lichten wij graag toe aan de hand van vier voordelen.

Het hele jaar genieten

Heb je een overkapping van hout neergezet in jouw tuin? Dan is het natuurlijk zonde wanneer je hier enkel in de lente- en zomermaanden van kunt genieten. Door glazen schuifwanden toe te voegen aan jouw overkapping zorg je er voor dat u zowel in de zomer- als in de wintertijd kan genieten van uw buitenverblijf. In de winter schuif je de wanden simpelweg dicht en in de zomer zet je deze open. Ideaal toch!?

Wel warmte, geen zichtverlies

Vaak kiezen mensen ervoor om een wand dicht te maken met tuinhout. Bijvoorbeeld met potdeksel (Zweeds-Rabat) planken of een wand met sponningplanken. Dit houdt de binnenkant van de overkapping inderdaad wel uit de wind en wellicht iets warmer, maar er kleeft ook een flink nadeel aan. Je verliest hiermee immers een groot deel van het licht en daarnaast ook van het eventuele mooie uitzicht. Met glazen schuifwanden zou je deze nadelen allebei niet hebben.

Lagere stookkosten

Naast het feit dat het plaatsen van glazen wanden in jouw veranda aan huis een stuk beter is met het oog op de lichtinval is het ook voor de stook- en energiekosten een gunstige optie. Omdat er met glazen wanden in de houten veranda een ‘extra’ kamer aan het huis ontstaat die fungeert als een sluis scheelt dit je ook in de stookkosten voor uw verwarming. Je zou de veranda in deze variant kunnen zien als een extra stukje isolatie.

Investeren in de waarde van de woning

Door een veranda aan jouw huis te plaatsen en hier glazen wanden in te plaatsen realiseer je als het ware een extra stuk aan vierkante meters voor uw woning. Het mooiste hieraan? Deze vierkante meters tellen ook daadwerkelijk mee bij een eventuele verkoop. Op deze manier kan je dus niet alleen het hele jaar door “buiten” genieten, maar verhoog je ook nog eens de waarde van uw woning. Overigens is de waardevermeerdering hiernaast ook afhankelijk van andere factoren, zoals bijvoorbeeld de grootte van de tuin die hierna nog overblijft en de manier waarop de tuinkamer of het buitenverblijf is afgewerkt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie