VESPA WORLD DAYS STAAN VOOR DE DEUR

VESPA WORLD DAYS STAAN VOOR DE DEUR

Redactie Baaz

Deze week, 18-21 april, starten de Vespa World Days in Pontedera, de geboorteplaats en productielocatie van Vespa sinds 1946. Deze wereldberoemde Vespa rally staat op het punt om een van zijn grootste edities ooit te organiseren in zijn zeventigjarige geschiedenis. De eerste editie vond plaats in 1954 in Parijs. 

Fans van duizenden Vespa Clubs (met 660 alleen al in Italië) zullen van over de hele wereld samenkomen. De achtduizend plaatsen voor de parade – het hoogtepunt van het evenement – waren in een mum van tijd uitverkocht. 

Tijdens de Vespa World Days viert het Piaggio Museum in Pontedera 140 jaar Piaggio met een grote tentoonstelling genaamd “Vespa all over the world”. Deze vertelt het verhaal van Vespa's wereldwijde verspreiding en de vroege internationalisering tussen de late jaren 1940 en '60. Het museum zal ook dienen als locatie voor de Meet & Greet-evenementen voor Vespa-fans. Hier kan men degenen die verantwoordelijk zijn voor het ontwerp en de productie van dit icoon uithoren over de geschiedenis en oorsprong van de Vespa. Op zaterdag 20 en zondag 21 april zal de Piaggio-fabriek, waar de Vespa is geboren, open zijn voor het publiek.  

De ‘Vespa Village’ huisvest ook een technische ondersteuningsruimte en een officiële winkel voor onderdelen. Hier zullen ook testritten plaatsvinden en worden 250 limited edition certificaten uitgereikt voor het evenement. Niet te vergeten is de Concorso di Eleganza op zaterdag, een van de meest geanticipeerde evenementen van de Vespa World Days. Op zondag 21 april organiseert het Vespa Dorp ook de prijsuitreiking voor de winnaars van de Vespa Trophy, waarbij Vespa Clubleden strijden terwijl ze alle etappes van hun reis naar Pontedera vastleggen met foto's en stempels in hun Travel Book.  

Verder zal de hele stad Pontedera zich presenteren als ideale locatie voor de grootse festiviteiten, gewijd aan Vespa; van fotografie tot kunsttentoonstellingen en een filmfestival waar drie van de bekendste films met de Vespa in de hoofdrol vertoond zullen worden: Luca, Roman Holiday en Enrico Piaggio. 

140 exemplaren voor 140 jaar Piaggio 

Piaggio, opgericht in 1884, wordt 140 jaar oud en Vespa viert deze verjaardag met een speciale editie, de meest exclusieve ooit in de geschiedenis van de meest beroemde en geliefde scooter in de wereld. Het Piaggio Style Centre heeft een model gecreëerd waar verzamelaars hun ogen op zullen laten vallen, want deze zal worden geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 140 stuks en zal slechts vier dagen beschikbaar zijn, dezelfde dagen als de Vespa World Days 2024 die van 18 tot 21 april plaatsvinden. Tijdens deze dagen kan de Vespa 140th besteld worden via de website of persoonlijk in het Vespa dorp in Pontedera. 

Deze versie wordt gekenmerkt door de blauwe- en lichtblauwe kleur op een witte carrosserie – de officiële kleuren van de Piaggio Group – verrijkt met klassieke graphics en het nieuwe Vespa-monogram logo, evenals het feestelijke “140 years” logo. Het zadel is blauw met dubbele ton sur ton en contrasterende stiksels en wordt gekenmerkt door de onmiskenbare eenzitter look. De zadel cover is standaard op deze speciale uitvoering, nog een knipoog naar de elegant sportieve ziel van Vespa. De velgen, blauw met lichtblauwe details, zijn ook uniek voor dit model. 

Elke Vespa zal worden gekenmerkt door een genummerd jubileumplaatje op het binnenschild, dat ook is voorzien van het 140-Years logo. 

De Vespa 140th van Piaggio kan worden uitgerust met een reeks zeer stijlvolle accessoires, waaronder een grote lederen tas met het Vespa-logo in reliëf en soepele lederen versterking aan de onderkant en op de handgrepen die het mogelijk maken om de tas gemakkelijk en veilig te bevestigen op een achterdrager. Enkele van de accessoires die het rijcomfort en de functionaliteit van de Vespa verhogen zijn voor- en achter bagagedragers, een groot windscherm en valbeugels. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie