Verwezenlijk je internationale ambities met de MKB Export Award
Verwezenlijk je internationale ambities met de MKB Export Award

Verwezenlijk je internationale ambities met de MKB Export Award

Redactie Baaz

Over de grens succesvol zijn, is niet altijd even gemakkelijk. Hier heb je geld, tijd en veel geduld voor nodig. De MKB Export Award helpt je hierbij.

Naar het buitenland gaan met jouw onderneming betekent dat je veel onderzoek vooraf moet doen. Waar zit je doelgroep precies en hoe bereik je hen? Daarnaast is het niet goedkoop om uit te breiden naar andere landen en het kost vaak ook veel tijd tot je onderneming er echt een succes wordt. Een beetje hulp is dus welkom, en die kun je krijgen van de MKB Export Award, een wedstrijd voor mkb'ers met internationale ambities, georganiseerd door MKB-Nederland, TNT en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Verkiezing

Het is niet voor het eerst dat de MKB Export Award wordt uitgereikt. De verkiezing is bedoeld voor ondernemers uit het mkb die de potentie hebben om de grens over te gaan of hun internationale activiteiten willen uitbreiden. Met de award willen de initiatiefnemers mkb'ers stimuleren hun mogelijkheden te verkennen. De hoofdprijs bestaat uit een exportcheque van TNT ter waarde van 15 duizend euro, een jaar lang kosteloos lidmaatschap van MKB-Nederland, een Zakenpartnerscan van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en een driedaagse talencursus naar keuze van taleninstituut Regina Coeli.

Om mee te doen aan de verkiezing meld je je voor 17 februari aan op de website van de MKB Export Award. Hierbij kun je aangeven welke markt(en) je wilt veroveren en met welk product of dienst je dit wilt doen. Daarnaast moet je je internationale ambities motiveren. Begin maart kiest een jury de top drie op basis van het profiel, de internationale plannen en de motivatie. Deze drie ondernemers krijgen een aantal aanvullende vragen, waarna de winnaar door de jury gekozen wordt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie